Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
dziewictwo!
Autor Wiadomość
drow(ka) 

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 16:27   dziewictwo!

Tak sie zastanawialam czy wrzucic to jako temat! ostatnio kilkakrotnie myslalam nad tym tematem... co myslicie o zachowaniu dziewcitwa? nie mam tu na mysli doslownie zachowanie do dnia slubu :P ale brak pospiechu przed dokonaniem wyboru. jak patrza na to kobiety i mezczyznibo ja ze swojej strony mysle ze spojrzenia sa rozne...
kobiety jednak czekaja na kogos szczegolnego, fakt nie wszystkie :kwasny: :kwasny: a mezczyzni racezj wola sie pozbyc tego ze tak powiem "balastu"i rozpoczynaja zycie seksualne dosc wczesnie:P
to moje zdanie chciala bym poznac wasze...

$stacha 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 17:05   

hm.. troche sie to bedzie potwarzało z tematem "czym jest dla was seks".. chyba....
ale moge sie powtorzyc.....
jesli bede kogos bardzo kochala... to jedyne co moge mu dac to cala siebie...

drow(ka) 

Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 17:27   

nie chodzi mi o to czym jest sex tylko o samo dziewictwo jako takie o podejscie do niego... nie chce odwolywac sie do tamtego tematu chodzi mi tylko o ten aspekt seksualnosci a nie o calosc... to dosc istotne... chodzi o ten pierwszy raz: kiedy sie zdecydowac, w jakich warunkach , z kim...

Ozer 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 13 Czerwiec 2006, 19:21   

w sumie to różnie zależy od indywidualnego podejscia osoby. Jedna uważa tak inna tak wiec tu można spierać do konca swiata. Ja w sumie dziewictwo straciłem jak byłem już pełnoletni :D wiec nie byłem zboczonym 15-latkiem :D :D

PzDr
Postaw piwo autorowi tego posta

drow(ka) 

Wysłany: 14 Czerwiec 2006, 11:23   

ja uwazam ze warto czekac, w sumie ja to juz stara bylam jak to sie stalo....:D i jestem bardzo z tego zadowolona. jest tak jak chcialam...
to naprawde nie wstyd...a wiem ze mezczyzni potrafia docenic ze nie mialas nikogo innego...

$stacha 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 14 Czerwiec 2006, 16:52   

drow(ka) napisał/a:
ja to juz stara bylam jak to sie stalo..
:looka:
to ile wtedy miałaś lat? 60??

drow(ka) napisał/a:
ja uwazam ze warto czekac,

stasia też tak uważać
drow(ka) napisał/a:
a wiem ze mezczyzni potrafia docenic ze nie mialas nikogo innego...

a to sie przekonamy a jesli nie to bedzie Twoja wina bo mnie w błąd wprowadziłas :P

drow(ka) 

Wysłany: 15 Czerwiec 2006, 11:42   

stacha, bylam rok mlodsza jak jestem :p
stacha napisał/a:
a to sie przekonamy a jesli nie to bedzie Twoja wina bo mnie w błąd wprowadziłas
dobra dobra teraz to moja wina co? wcale ale to wcale sie nie zgadzam... to se trzeba porzadnego chlopaka poszukac.... :D to nie ma tak fajnie norma ze jak sie wezmie kogos kto liczy tylko na "zaliczenie" to raczej nie doceni ale przynajmniej sobie ranking podniesie ... kolejna dziewica... nie no na takich to nie patrzymy nawet :D :P

kaczy 

Wysłany: 17 Czerwiec 2006, 14:04   

drow(ka) napisał/a:
a wiem ze mezczyzni potrafia docenic ze nie mialas nikogo innego...

Potrafią, potrafią... wiem o tym... wkońcu sam jestem mężczyzną :)

seban 

Wysłany: 17 Czerwiec 2006, 16:21   

Dziewice... myslalem ze juz wyginal ten gatunek ;)

drow(ka) 

Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 12:26   

seban, wbrew twoim przypuszczeniom jeszcze zyja... tylko otworzcie oczy i patrzcie na cos wiecej niz dlugie nogi i mini....

+Marlenka 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 12:44   

drow(ka) napisał/a:
seban, wbrew twoim przypuszczeniom jeszcze zyja... tylko otworzcie oczy i patrzcie na cos wiecej niz dlugie nogi i mini....
i tutaj musze Ci przyznać racje :)
ja uważam że dziewctwo jest indywidualną sprawą jeśli taka 13 lub 14-stka chce stracic je z byle kim no to sorry :/ jak to wyżej napisałastacha, ze jesli się bedzie kogoś kochać i ta osoba tez bedzie Cie kochac to co mozesz mu dac to całą siebie :) kiedyś nawet gadałam z koleżanką o tym i ona się wstydziła że jest jeszcze dziewicą :znudzony: no przepraszam gdzie tu wstyd :?: dla mnie to jest cos bardzo ważnego a wiem że znajdą się tacy co docenia że nie oddałaś się pierwszemu lepszemu :)
buźka

drow(ka) 

Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 13:16   

Marlenka, wstyd to jest krasc i dac sie zlapac :hahaha: wbrew wszelkim przypuszczeniom to bardzo chyba dziala na mezczyzn kiedy nie mialo sie nikogo innego bo wtedy mezczyzna( oczywiscie jak juz powiedzialam wczesniej odpowiedzialny i umiejacy docenic co ma ) czuje sie kims wyjatkowym...
ja np. tez chciala bym byc pierwsza kobieta mojego faceta ale nie dane mi bylo :kwasny: no coz takie zycie...
Marlenka napisał/a:
jesli się bedzie kogoś kochać i ta osoba tez bedzie Cie kochac to co mozesz mu dac to całą siebie
tak tylko czesto jest tak ze dziewczyny ulegaja pieknym slowom mezczyzn ktorzy mowia ze kochaja bardzo i decyduja sie a potem czuja sie wykorzystane... bo nie da sie przejrzec z kim sie ma doczynienia... wiec czasem posluchajmy zanim sie zdecydujemy co nam mowi nasze serce...

seban 

Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 18:10   

Zeby nie bylo ze jestem przeciw... bardzo szanuje dziewczyny/kobiety ktore potrafia "sie wstrzymac" ;) moje podejscie do mlodych dziewczat ktore juz maja etap niewinnosci za soba raczej nie nadaje sie do publikacji, nie rozumiem 14-15 latek ktore traca dziewictwo bo sa "zakochane", skad one moga w tym wieku wiedziec co to milosc? z bajek o czarodziejkach z ksiezyca? :kwasny: nie rozumiem tez tych ktore przestaja byc dziewicami bo chlopak bardzo nalegal... jesli dla takiego goscia liczy sie tylko sex to nalezy mu sie kop na droge i tyle. Dziewictwo traci sie tylko raz...moze warto by bylo to piekne, romantyczne i przemyslane i niech to sie stanie w odpowiednim momencie z kims wymarzonym i kiedy juz sie jest emocjonalnie dojrzala/ym... Jesli jestes z kims kogo naprawde kochasz to niesamowitym doznaniem jest kazdy dotyk, musniecie... nie wiem moze ja jestem inny ale oddal bym moje wszystkie hmm (no wiecie ;) ) za jeszcze jedno takie uczucie ktore przezylem, takie dreszcze w calym ciele ktore wywolywal niby glupi kontakt dloni z plecami <marzyciel> ( za duzo by pisac zeby wytlumaczyc.. chociaz w razie zainteresowania moge to opisac w koncu net zapewnia anonimowosc). Pozostaje marzyc ze trafi mi sie kobieta (na dziewczyny juz za pozno ;) ) ktora nie ma przebiegu w facetach jak mercedes beczka diesel kupiony od taxiarza... Wiec dziewczyny calego swiata nie spieszcie sie bo nie ma do czego.. jest wiele innych sposobow okazywania milosci, a dziewictwo straccie z kims z kim naprawde warto, wtedy to becie naprawde "COŚ" :)

[ Dodano: Nie 18 Cze, 2006 ]
drow(ka) napisał/a:
seban, wbrew twoim przypuszczeniom jeszcze zyja... tylko otworzcie oczy i patrzcie na cos wiecej niz dlugie nogi i mini...

naprawde nie zwracam uwagi tylko na mini i dlugie nogi.. chociaz z doswiadczenia wiem ze dobrze sie na tym nie wychodzi... zreszta drogie panie jesli jeszcze raz uslysze ze Wy patrzycie na "serce" to ..... sie zalame :kwasny:

drow(ka) 

Wysłany: 18 Czerwiec 2006, 18:40   

seban, autentycznie czuje sie zaskoczona ale jak najbardziej pozytywnie ... :D warto zeby jak najwiecej ludzi zapoznalo sie z ta opinia... bo jest naprewde tego godna... a co do tego patrzenia na "serce" to smutne ale prawdziwe ... jednak pociesza mysl ze wiekszosc dziewczyn jednak szuka kogos z kim mozna jezeli juz nie przezyc zycie to przynajmniej stworzyc udany zwiazek na tak dlugo jak tylko bedzie to mozliwe.
seban napisał/a:
Jesli jestes z kims kogo naprawde kochasz to niesamowitym doznaniem jest kazdy dotyk, musniecie...
tak tego nie da sie z niczym porownac wiec dziewczyny nie spieszcie sie jak radzi seban bo tego potem juz sie nie przezyje... chocby bylo nie wiem jak milo pozniej to juz nie to samo....

+Marlenka 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 19 Czerwiec 2006, 16:52   

drow(ka) napisał/a:
tak tylko czesto jest tak ze dziewczyny ulegaja pieknym slowom mezczyzn ktorzy mowia ze kochaja bardzo i decyduja sie a potem czuja sie wykorzystane... bo nie da sie przejrzec z kim sie ma doczynienia... wiec czasem posluchajmy zanim sie zdecydujemy co nam mowi nasze serce...
i tutaj masz racjie :/ niestety...
seban napisał/a:
naprawde nie zwracam uwagi tylko na mini i dlugie nogi.. chociaz z doswiadczenia wiem ze dobrze sie na tym nie wychodzi... zreszta drogie panie jesli jeszcze raz uslysze ze Wy patrzycie na "serce" to ..... sie zalame :kwasny:
powaga :?: a to co doświdczenia zyciowe :?: a co do tego że patrzymy na serce....czemu niby masz się załamac :?: czy to jest takie dziwne :?:

seban 

Wysłany: 19 Czerwiec 2006, 21:33   

Marlenko, czemu sie dziwisz? chodzi o to ze Wy nie zwracacie w ogole uwagi na serce a byla to odpowiedz na post kolezanki Drow(ki)...ktora to twierdzi ze my (faceci) jestesmy zainteresowni tylko wygladem nogami etc... Wiec droga Marlenko powiedz mi czy mialas kiedys faceta ktorego wybralas nie ze wzgledu na wyglad (chodzi mi o pierwsze wrazenie), jesli pacjent jest "radiowy" to nawet nie probujecie go poznac i taka jest prawda...doswiadczenia zyciowe... heh.... wiesz ile razy ja slyszalem z kobiecych ust ze mam dobre serce poczucie humoru ble ble ble ze marzycie o takim gosciu jak ja? (nie chwale sie tylko daje to za przyklad ;) ) setki...od brunetek blondynek starszych mlodszych kolezanek przyjaciolek cioć siostr..i..... 3/4 zycia jestem sam.. wiec wiem co pisze.. i dlatego sie zalamuje kiedy to slysze bo dla mnie to ,uzywajac moze za mocnego slowa, klamstwo... najwieksza bujda w historii swiata..jesli o to chodzi potraficie byc lepsze od Goebbelsa... no to dalej o doswiadczeniach... po prostu zauwazylem ze lepiej maja kolesie ktorzy traktuja kobiety jako obiekt seksualny anizeli ci ktorzy widza w kobiecie cos wiecej...poza tym nigdy nie wyszedl mi zwiazek ktory zaczal sie od blizszego poznania, przyjazni itd, itp... konczyl sie szybko i nie byl wart funta klakow. wiec moze lepiej byc takim gosciem ktory wlasnie patrzy najpierw na przyslowiawa "dupe"? niestety ja tak nie potrafie :kwasny: to takie male wyjasnienie bo czesto pisze zbyt ogolnikowo. Pozdrawiam wszystkie panie :* :)

drow(ka) 

Wysłany: 19 Czerwiec 2006, 22:09   

seban, sorry ale chyba z tym wygladem to lekka przesada... chyba sama jestem najlepszym tego przykladem... jestem z facetem ktory jak go poznalam wygladal jak chodzace ucielesnienie koszmarow moich rodzicow :D poza tym nawet jak dla mnie przy calej mojej raczej luzackiej pozie wydawal sie lekko poczesany :D :D . ale pogadalam zanim ocenilam i tak juz zostalo.... i nie narzekam ... no moze czasem :hahaha:
ja jakos nigdy nie maialam serca do kolesi ktorzy patrza na moje nogi ( dlatego nie noisze spodniczek mimo ze nogi nie najkrotsze) i tacy raczej nie mieli u mnie szans...
a co do niektorych dziewczyn to mysle ze bardziej patrza na kase jak na wyglad... co widac czesto naulicy kiedy taki pasztet wozi laske o wiele dla niego za ladna drogim autkiem tatusia :kwasny:

+Marlenka 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 21 Czerwiec 2006, 19:26   

seban napisał/a:
ktora to twierdzi ze my (faceci) jestesmy zainteresowni tylko wygladem nogami etc...
nie wszyscy :!: zdarzają się wyjątki ;)
seban napisał/a:
Wiec droga Marlenko
wow juz jestem Droga :P :]
słuchaj seban, ja wybierając faceta nie patrze jakie ma ciuchy (markowe czy nie) jaka ma komóre czy fure :!: dla mnie liczy się poczucie humoru charakter itp nie patrze na wygląd bo on nie raz myli... :/
seban napisał/a:
konczyl sie szybko i nie byl wart funta klakow. wiec moze lepiej byc takim gosciem ktory wlasnie patrzy najpierw na przyslowiawa "dupe"?
nie :!: i lepiej takim nie bądź no chyba że chcesz być takim kolesiem jak
drow(ka) napisał/a:
co widac czesto naulicy kiedy taki pasztet wozi laske o wiele dla niego za ladna drogim autkiem tatusia :kwasny:
:hahaha: czego Ci nie zycze :)
badź sobą :) bądż normalny :)

agnieshka17 

Wysłany: 22 Czerwiec 2006, 21:11   

Niektóre dziewczyny się wstydzą tego że je mają nadal, np. w wieku 15 lat! Dla niektórych o obciach.Ja mam prawie 18 lat i jestem dumna z siebie ze je nadal zachowałam :)

Z kim?? Z ukochaną osoba, wartą tego.Znam osoby które mówią "z byle kim ale bez obciachu". Właśnie to z byle kim jest obciachem... Kiedy? Jak obie strony będą tego chciały. Bez przymusu. To podstawa..

drow(ka) 

Wysłany: 22 Czerwiec 2006, 22:45   

coz chyba czsy sie zmieniaja jeszcze w czasach mojej babci bardzo dbano o to by zachowac dziewictwo....a kiedys nie bylo nawet innej opcji niz kobieta "niedotknieta"!
a teraz malolatom bardziej psuje opcja "mialo mnie pol miasta" troooooche to zenujace ale prawdziwe :kwasny:
agnieshka17 napisał/a:
"z byle kim ale bez obciachu". Właśnie to z byle kim jest obciachem...
swieta prawda nie inaczej...

+Marlenka 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 23 Czerwiec 2006, 08:14   

agnieshka17, i tak trzymaj że jestes z tego dumna :ok: bo to żaden obciach ;)
Cytat:
a kiedys nie bylo nawet innej opcji niz kobieta "niedotknieta"!
a teraz malolatom bardziej psuje opcja "mialo mnie pol miasta" troooooche to zenujace ale prawdziwe
no właśnie niestety prawdziwe to jest co napisałaś :/ no ale cóż czasy się zmieniają....raz na lepsze raz na gorsze...

agnieshka17 

Wysłany: 23 Czerwiec 2006, 14:57   

Właśnie, i to tragiczna prawda..W ciagu roku 2006 w mojej szkole w klasach 1-2 Liceów przybyło ok 10 ciężarnych uczennic.. coś tu się dzieje niedobrego ... A wszystkie niby takie niewinne, uczennice z czerwonym paskiem kończące Licemm.. nieźle się dzieje.A może na becikowe lecą wszystkie i nagle wszystkie tracą dziewictwo dla kasy? hmm.. ciekawe ;)

seban 

Wysłany: 23 Czerwiec 2006, 18:17   

drow(ka) napisał/a:
coz chyba czsy sie zmieniaja jeszcze w czasach mojej babci bardzo dbano o to by zachowac dziewictwo....a kiedys nie bylo nawet innej opcji niz kobieta "niedotknieta"!
a teraz malolatom bardziej psuje opcja "mialo mnie pol miasta" troooooche to zenujace ale prawdziwe :kwasny:

No coz romantyczne kobiety wyginely wraz z era telewizji i samochodow :kwasny:

agnieshka17 napisał/a:
Niektóre dziewczyny się wstydzą tego że je mają nadal, np. w wieku 15 lat! Dla niektórych o obciach.Ja mam prawie 18 lat i jestem dumna z siebie ze je nadal zachowałam :)

Z kim?? Z ukochaną osoba, wartą tego.Znam osoby które mówią "z byle kim ale bez obciachu". Właśnie to z byle kim jest obciachem... Kiedy? Jak obie strony będą tego chciały. Bez przymusu. To podstawa..

agnieshka17, jestes moja idolka :) :*

kaczy 

Wysłany: 23 Czerwiec 2006, 18:54   

seban napisał/a:
No coz romantyczne kobiety wyginely wraz z era telewizji i samochodow

Raczej z erą komputerów i mikrofalówek. Teraz jak facet nie umie gotować to się raczej nie naje.

Swoją drogą.. czytalem sobie seban Twoje wypowiedzi w tymże temacie i co stwierdziłem? W sumie to jesteśmy- ten sam typ mężczyzny. Tylko, że ten typ jaki reprezentujemy to jednak najczęściej i najbardziej po tyłku dostaje (możnaby się pocieszyć, że przynajmniej nie w krocze).

Wystarczy zapytać kobiete jaki jest jej "wymarzony mężczyzna" a usłyszy się, że ma być przystojnym brunetem (noo.. ewentualnie blondynem), itd. Samo tworzenie sobie ideała jest dla mnie jakimś przejawem głupoty- nigdy takowego pojęcia nie zrozumiem. Ja np. lubie brunetki z małym biustem, a jednak przez długi czas trafiałem na blondynki z duzymi piersiami i jakoś mi to nie przeszkadzało.

Liczy się co kobieta ma w głowie, a nie jak szeroko rozkłada nogi. No i najważniejsze... żeby faktycznie można było nazwać ją kobietą. Odrobina klasy nigdy nie zaszkodzi.

Jak od prawie dwóch lat jestem sam i... w sumie nie narzekam. Jak już kogoś przytulam, czy całuję to nie byle kogo i nie pierwszą lepszą z ulicy. Nie rzucam słów na wiatr, bo wiem, że potrafią zranić bardziej niż nóż. Samotność zabija powoli, ale... nie jest zła. Nie boli tak jak rozstanie.

agnieshka17 

Wysłany: 23 Czerwiec 2006, 20:12   

seban napisał/a:
agnieshka17, jestes moja idolka :)