Wysłany: 27 Listopad 2005, 17:59 Dziś nowy trener Concordii Piotrków
Dariusz Dzwonnik, prezes lidera czwartej ligi Concordii Piotrków, dziś po południu poda nazwisko nowego trenera. Poprzedni szkoleniowiec Zbigniew Karbownik, o czym informowaliśmy, wybrał pracę w Ceramice Paradyż.
- Dla nas to ogromne zaskoczenie - mówi Dariusz Dzwonnik. - Miałem z treneram Karbownikiem dżentelmeńską umowę, że wprowadzi Concordię do trzeciej ligi. Nie dotrzymał danego słowa i o to mam do niego żal. Okazuje się, że ukradkiem już od kilku miesięcy bywał w Paradyżu. Stracił u mnie ogromny kredyt zaufania. Ma zresztą z Concordią podpisaną umowę-zlecenie do 31 grudnia, a więc porzucił pracę. Mam żal do działaczy Ceramiki, że za naszymi plecami, po kryjomu, skaptowali trenera. Nie było żadnych oficjalnych rozmów.
Wśród najpoważniejszych kandydatów do stanowiska trenera Concordii są: Marek Dziuba (obecnie grupy młodzieżowe UKS SMS, a poprzednio Włókniarz Konstantynów), Tomasz Fiszer (szkoleniowiec Czarnych Rozprza, a poprzednio Concordia, z którą wywalczył awans do IV ligi), Kamil Socha (Mazovia Rawa Mazowiecka, obecnie na stażu w Blackbourn, poprzednio Unia Skierniewice), Włodzimierz Tylak (obecnie nie pracuje w żadnym klubie, poprzednio Tur Turek), Sylwester Marcioch (grupy młodzieżowe Concordii), Witold Obarek (przez większą część rundy jesiennej w Sokole-Syguła Aleksandrów) i Sławomir Majak z Radomska.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.