Wysłany: 16 Maj 2006, 19:14 Hity na czasie. Najważniejsze wydarzenie muzyczne w regionie
Jeden z sześciu zaplanowanych w Polsce gigantycznych koncertów muzyki POP odbędzie się w Piotrkowie Trybunalskim na lotnisku Aeroklubu Ziemi Piotrkowskiej.
Hity na czasie to cykl plenerowych koncertów, transmitowanych przez TVP 2, pod patronatem Radia Eska. Projekt jest kontynuacją ubiegłorocznej serii 16 programów realizowanych w największych dyskotekach polskich, których punktem kulminacyjnym był koncert w Ełku (który na żywo obejrzało 60 tys. widzów zgromadzonych na plaży miejskiej i 5,5 mln. telewidzów Programu 2). Wszystkie programy z tej serii były jednymi z najchętniej oglądanych programów telewizyjnych, skupiając średnio około 3 mln. widzów.
W ramach koncertów pojawiają się najpopularniejsi polscy i zagraniczni artyści promowani przez największą muzyczną sieć radiową w Polsce - Radio ESKA.
Artyści zagraniczni: A-ha, Elize,Global Deejays, Danzel, In Grid, Raptile, Infernal, Vinylshakerz, Sasha Dith, Ann Winsborn, Amy Diamond, Stereoliza, Arsenium, Infernal, Helene Rask, Ladytron, Basic Element, Karol, Groove Coverage, Sylver,
Scena krajowa: Virgin, Goya, Red & Spinache, Mezo, Verba, Lerek & Nowator, Patrycja Markowska, Jeden Osiem L, Stachursky, Blog 27, Kombii, Szymon Wydra & Carpe Diem, Mandaryna, Patrycja Markowska, The Jet Set, Dezire, Verba, Gosia Andrzejewicz, Kasia Wilk & Kto To, Kasia Cerekwicka, Nowator & Lerek, Infernal,Maryla Rodowicz, Blue Cafe, Kowalski, Oddział Zamknięty, Paweł Kukiz, Urszula, Brathanki.
Koncerty będą w całości transmitowane przez TVP 2. Program poprowadzą znani z poprzedniej serii prezenterzy Radia Eska - Paweł Pawelec i Marcin Bisiorek. Hity na czasie odbędą się w Piotrkowie Trybunalskim w dniach 14-16 lipca 2006.
Koncert w Piotrkowie poprzedzony będzie szeroką kampanią reklamową miasta na antenie telewizji publicznej, radia, prasy i portali internetowych.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
Ooo proszę Piotrków zaczyna się coraz bardziej rozwijać kulturalnie Ale aż tyle tych wykonawców wystąpi u nas podczas tych trzech dni? :zdziwko: Jeżeli tylko wtedy będę w naszym cudownym mieście to zapewne wybiorę się w któryś dzień tam
_________________ .nie wszystko co pozytywne jest realne. ;|
Nooo.. super wreszcie coś porządnego w naszym mieście będzie a nie jakieś Ivany i Delfiny, albo jakieś inne pierdu pierdu Ja to już wtedy będę wolna, po stresach studenckich (mam nadzieję i oby )więc napewno się wybiorę na te imprezę Idzie ktoś ze mną :luka: bo samej nie będę się tam szwędać :D
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"
Jesli tylko będę wtedy w Piotrkowie i impreza będzie darmowa, to tak jak pisałam wczesniej na 100% się tam pojawię Więc Paula mozemy iśc razem.. masz racje wreszcie sie cos u nas dzieje.. a nie tylko w kółko Piotrkowskie zespoły ( bez urazy oczywiście ) albo Ivan & Delfin z playbecku.. osobiście mam już ich dość
Gosiaczek:P, no szpoko mam jeszcze kilka innych osób na oku, z którymi chętnie się tam wybiorę i mam nadzieję, że mi nie odmówią nooo... :D Zresztą jak można mi odmawiać czegokolwiek Oby to było darmowe, bo jak nie to kicha jak nic... :/
Eee.. Mnie się wydaje, że to raczej będzie za darmo Przecież jak ma być transmisja w telewizji, to muszą pokazać tłumy ludzi, a nie jakąś garstkę :hyhy:
_________________ .nie wszystko co pozytywne jest realne. ;|
Mnie się wydaje, że to raczej będzie za darmo Przecież jak ma być transmisja w telewizji, to muszą pokazać tłumy ludzi, a nie jakąś garstkę :hyhy:
hmm....w sumie Aguś.. masz rację jednak czasem potrafisz pomyśleć ja tam muszę być, nie ma bata
Marlenka napisał/a:
Paula, moge iść z wami :> plosem
ależ oczywiście, że TAk innej opcji tu nie widzę :kiss: jeszcze się spyknę z Marcinem wisz jak :luka:
nie ma za co będzie trza iść poszaleć pod sceną wezmę aparat :luka:
Marlenka napisał/a:
a no jak może ja Cie spykne
ej... od tamtej pory co mu na gg pisałaś to się nie odzywa do mnie
W weekend 15-16 lipca w Piotrkowie Trybunalskim odbędzie się jedno z największych widowisk muzycznych tego roku w Polsce pt. HITY NA CZASIE.
Wystąpią w sobotę15 lipca:
POLTERGEIST
AMNEZJA
KOWALSKI
Wystąpią w niedziele16 lipca:
DANZEL
GROOVE COVERAGE
KASIA WILK & KTO TO
PATRYCJA MARKOWSKA I GRZEGORZ MARKOWSKI
KARMAH
Koncerty będą w całości transmitowane przez TVP 2 (w niedziele 16 lipca o godz. 20:00). Program poprowadzą znani prezenterzy Radia Eska - Paweł Pawelec i Marcin Bisiorek. Koncert w Piotrkowie już poprzedzany jest szeroką kampanią reklamową miasta na antenie telewizji publicznej, radia, prasy i portali internetowych.
Imprezy towarzyszące:
Hitom na czasie towarzyszyć będą spadochroniarze piotrkowskiej Strefy Zrzutu oraz paralotniarze z Polskiego Stowarzyszenia Paralotniowego.
Pokazy skoków i lotów na paralotniach będzie można podziwiać przez cały weekend. Na terenie lotniska odbędzie się także wystawa sprzętu lotniczego i kolejna giełda lotnicza. Dla najmłodszych przygotowaliśmy wesołe miasteczko a dla całych rodzin punkty gastronomiczne.
Dodatkowo OSiR przygotował program sportowo-rekreacyjnego na terenie lotniska w godzinach od 12:00-15:00
Sprawy organizacyjne:
Na całej ulicy Przemysłowej prowadzącej do lotniska będzie obowiązywał już od piątku bezwzględny zakaz zatrzymywania się i postoju. Parkujące samochody na ul. Przemysłowej będą odholowywane. Jedyny mogący pomieścić kilka tysięcy aut parking płatny (2 zl) zorganizowany zostanie na płycie lotniska za budynkami hotelowymi (tak jak w roku ubiegłym). Na parking będą kierowały służby w pomarańczowych kamizelkach oraz Policja i Straż Miejska.
W sobotę i w niedzielę w godz. 12:00 -- 24:00 na teren lotniska z dworca PKS i PKP będą kursowały oznakowane autobusy MZK. Bardzo prosimy o korzystanie z autobusów.
Organizator Polska Agencja Imprez Masowych z Płocka, tel. (24) 268-50-93 Koordynator Biuro Prasowe i Promocji Miasta, tel. (44) 732-77-93
Kól Ja już się nie mogę doczekać tych imprez na lotnisku czuję, że będzie świetna zabawa Oczywiście mam nadzieję, że moja SiS i nie tylko ona się wybierze tam ze mną a może zbierzemy się jedną wielką ekipą i tam razem pójdziemy :luka:
W sobotę i w niedzielę w godz. 12:00 -- 24:00 na teren lotniska z dworca PKS i PKP będą kursowały oznakowane autobusy MZK. Bardzo prosimy o korzystanie z autobusów.
Dojazd na Lotnisko - Hity na Czasie
Miejski Zakład Komunikacyjny w Piotrkowie Tryb., w związku z planowanymi imprezami rozrywkowymi na terenie aeroklubu piotrkowskiego, w celu umożliwienia mieszkańcom naszego miasta łatwiejszego dojazdu, wprowadza następujące ułatwienia:
W dniu 15 lipca 2006 roku (sobota)
Oprócz kursującego autobusu na linii nr 2, dodatkowo zostanie wydłużone kursowanie drugiego autobusu na w/w linii. onadto uruchomione zostaną dodatkowo 2 autobusy specjalne, które będą kursowały od godziny 16.00 do 23.00, na trasie Dworzec PKP - Lotnisko, Dworzec PKS - Lotnisko.
Częstotliwość dowozu na lotnisko w czasie imprezy (autobusy linii nr 2 oraz autobus specjalny) oscylować będzie w granicach - kurs co 15 minut.
W dniu 16 lipca 2006 roku (niedziela)
Oprócz kursującego autobusu na linii nr 2, uruchomione zostaną dodatkowo
2 autobusy specjalne, które będą kursowały od godziny 16.00 do 00.00, na trasie Dworzec PKP - Lotnisko, Dworzec PKS - Lotnisko. Częstotliwość dowozu na lotnisko w czasie imprezy (autobusy linii nr 2 oraz autobus
specjalny) oscylować będzie w granicach - kurs co 15 minut.
kozak, dobre pytanie, bo przecież telewizja nie transmituje raczej całej imprezy tylko kawałek - jakieś 1,5 h chyba.. Kurcze no nie wiem.. jak ktoś coś będzie wiedział to niech napisze