Dołączył: 15 Mar 2006 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 5 Maj 2008, 16:59 Juwenalia 2008 tuż tuż
W tym roku możecie liczyć na znakomite koncerty znanych i popularnych gwiazd. Każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Juwenalia są świętem studentów organizowanym przez studentów i dla studentów. Priorytetem organizacji obchodów święta studenckiego jest bezpłatny wstęp na koncerty plenerowe oraz możliwość uczestniczenia w życiu towarzyskim, kulturalnym, rozrywkowym bez dodatkowych opłat.
Tegoroczna Wiosna Żaków będzie trwała tak jak i rok temu dwa dni. Będzie to 15 i 16 maja. Z czego tylko w jednym dniu 16.05 będą odbywały się koncerty w Amfiteatrze Miejskim. Tym razem specjalnie dla Was zagrają: Jak Wolność To Wolność, Nefre, Indios Bravos. Dawkę dobrego humoru zapewni kabaret studencki "Wyjście Ewakuacyjne". W przerwach między koncertami wystąpi uniwersytecka grupa taneczna "Evita".
Dwudniowe Juwenalia, z koncertami w jeden dzień. Szkoda gadać. Porażka bo wzieli dwa zespoły, które prezentują ten sam gatunek muzyczny Indios i Nefre. Czyli należy wyjechać z Piotrkowa na ten dzień.
Nie wiem czy ktoś z Was, organizował kiedyś większą imprezę i czy wie jak to wygląda. Ja od kilku lat wiem jak to wygląda na PŁ i to nie jest tak prosto, że siada grupka osób stwierdza, że zaprosi tego, tego i tego i już...
Nie wiem jak to wygląda w PT, ale głównym problemem jest pewnie kasa. Uczelnia nie daje ogromnych sum, a o kasę od sponsorów walczy się czasami do ostatniego dnia. Dlatego często się zdarza np. że jak okaże się, że jest więcej kasy, to zespoły mają już zajęte terminy
(bo to w końcu sezon juwenaliowy).
Rozwiązaniem może być zapraszanie mało znanych zespołów, ale wtedy pewnie ludzie będą narzekali, że nie ma nikogo znanego itd.
Zawsze jest tak, że wszystkim się nie dogodzi, dlatego trzeba się cieszyć, że cokolwiek się dzieje w PT, bo z tym bywa różnie :/
Wysłany: 7 Maj 2008, 17:50
owca, ja rozumiem problemy związane z organizacja oraz kosztami. Ale budżet szkoły jest ustalany na koniec roku. Także oni wiedza ile przekażą na Juwenalia, pozostaje kwestia o wiele wcześniejszego rozmawiania z artystami czy byliby zainteresowani zagraniem i jeśli tak to za ile. Nie mówię,że złych artystów wybrali. bo zupełnie ich nie znam. Słucham zupełnie czego innego.
owca, ja rozumiem problemy związane z organizacja oraz kosztami. Ale budżet szkoły jest ustalany na koniec roku. Także oni wiedza ile przekażą na Juwenalia, pozostaje kwestia o wiele wcześniejszego rozmawiania z artystami czy byliby zainteresowani zagraniem i jeśli tak to za ile. Nie mówię,że złych artystów wybrali. bo zupełnie ich nie znam. Słucham zupełnie czego innego.
Nie wiem jak to wygląda w Piotrkowie, ale na PŁ większość kasy pochodzi od sponsorów itp, ponieważ uczelnie raczej nie mają za dużo kasy. A niestety kasy od sponsorów nie da się zaplanować, bo o to walczy się do samego końca.
Poza tym z tego co widzę, to w czwartek "gwiazdą" jest zespół RH+, który chyba nie jest reggae. Poza tym jest kilka jakiś mniej znanych zespołów, więc nie jest to chyba jeden styl.
A to, że w sobotę nie ma koncertów, to pewnie ze względu na kasę. :/
..::KRET::.., z Piotrkowa do Rawy Mazowieckiej jest kawał drogi, ale dzięki za info
Dla mnie najważniejszy jest fakt,że takowe juwenalia w ogóle się odbywają. Jeśli ktoś sie chce pobawić, to zrobi to obojętne przy jakiej muzyce (no może prawie).
owca, nie bulwersuj sie, ale skoro organizuje się taka impreze to myśli się o wszystkich a nie wybiera artystów pod siebie ....
Do bulwersowania się to mi jeszcze bardzo daleko Ja po prostu wiem jak wygląda organizacja tego typu imprez i bardzo często nie ma możliwości, żeby zorganizować wszystko tak jak się chce, więc wypada się cieszyć, że komuś w ogóle chciało się to organizować, bo kasy nikt za to pewnie nie dostaje (przynajmniej na PŁ).
Żeby nie było niedomówień, to nie wiem kto organizuje to w PT, a swoje wypowiedzi opieram na swoim doświadczeniu i wiedzy o tym jak są organizowane Juwenalia na PŁ.
A co do Juwe w PT, to też pamiętam koncerty Hey'a, O.N.A. itd. ale z drugiej strony pamiętam też rok, w którym Juwenalia odbyły się w budynku AŚ, więc w porównaniu z tym, to i tak jest nieźle Zawsze trzeba brać pod uwagę, to że w PT mamy tylko filię uczelni wyższej.
Chylińska razem z zespołem wystąpiła na bocznym boisku nie istniejącego stadionu GKS Piotrcovi Kompletna ciemnia, można było się pozabijać, ale zabawa była przednia
Co do Juwenali ,które odbyły się raz w samej AŚ to nikt nawet nie wiedział,że one są. Podobno chyba z 3 osoby tam przyszły przebrane tylko
Co do tegorocznych Juwenali fajnie,że sa i tyle. Nie przepadam za tymi artystami.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.