Dołączył: 15 Mar 2006 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 18 Styczeń 2007, 23:49 Klub (trzecioligowych) darczyńców
Piłkarze trzecioligowej Concordii Piotrków (pierwsza drużyna w tabeli z szansą na awans do II ligi) zrzekli się nagród pieniężnych po 1.620 zł na rękę, które dostali od prezydenta miasta i... przekazali je na rzecz swojego klubu. Ten z kolei wypłacił im z tych pieniędzy zwrot kosztów dojazdów, stypendia i premie. Władze klubu zapewniają, że sportowcy dobrowolnie i solidarnie oddali nagrody, z których klub wypłacił im zobowiązania.
- Zaproponowałem takie rozwiązanie zawodnikom i nie było z ich strony sprzeciwu, a sprawa wzięła się stąd, że jako klub nie otrzymaliśmy obiecanych wcześniej przez władze miasta pieniędzy - mówi Dariusz Dzwonnik, prezes Concordii.
Potwierdzają to zawodnicy. - Wspólnie postanowiliśmy pomóc klubowi i wszystkie pieniądze złożyliśmy do kupy - mówi Ireneusz Komar, kapitan drużyny. - Te pieniądze de facto do nas wróciły. Dzięki temu klub nie jest już wobec nas zadłużony.
Innego zdania jest Paweł Wachowski, dotychczasowy kierownik drużyny. - Nie wiem dokładnie, jak było z tymi pieniędzmi, ale zawodnicy byli zdezorientowani i przestraszeni, wypytywali mnie, dla kogo były te nagrody, bo masażystka stała pod urzędem i zbierała od nich koperty - mówi. - Po całej sprawie prezes Dzwonnik kazał mi złożyć rezygnację, chociaż formalnie nie byłem zatrudniony. On stawia sprawę tak: albo zrobicie tak jak ja chcę, albo wycofuję klub z rozgrywek.
Czterech piłkarzy nie podpisało zgody na przekazanie pieniędzy klubowi. Władze Concordii zapewniają, że pozostali nie złożyli podpisów tylko dlatego, że pochodzą z różnych zakątków Polski i nie było ich wówczas w Piotrkowie. Na liście jest w tej chwili 16 podpisów piłkarzy Concordii.
Tzn po panu Dariuszu można się spodziewać wiele, i jakoś nie chce mi się wierzyć,ze piłkarze od tak sobie chcieli oddać pieniądze. 1 600 zł to jednak nie małe pieniądze, zważywszy na to,że klub nie jest zbyt bogaty.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.