Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
Konkurs Fotograficzny - Opowieść na mojej fotografii
Autor Wiadomość
#Piotrków 

Otrzymał 33 piw(a)
Wysłany: 1 Kwiecień 2008, 21:59   Konkurs Fotograficzny - Opowieść na mojej fotografii

Dzięki fotografii jesteśmy w stanie zatrzymać chwilę na dłużej. Fotografia, pokazuje obraz chwili, jednocześnie potrafi jednak przekazać emocje. Interesujące zdjęcia potrafią czasem opowiedzieć całą historię.
Wydaje się, że podczas podróży, gdy docieramy w nowe rejony, potrafimy patrzeć uważniej i intensywniej. Podróżnikowi łatwiej jest też wypatrzyć ciekawe miejsca i zdarzenia, które dla rdzennych mieszkańców są jedynie szarą codziennością.

Dlatego zapraszamy wszystkich chętnych do udziału w konkursie "Opowieść na mojej fotografii". Zdjęcia mogą pochodzić z dowolnej podróży, niekoniecznie w kraje egzotyczne, ale również z wypadów i wycieczek po najbliższej okolicy. Ważne jest to, aby zdjęcie potrafiło opowiadać, przedstawiając ciekawe zdarzenia, ludzi, niesamowite krajobrazy, emocje. Dlatego istotnym elementem zgłoszenia, oprócz samego zdjęcia, jest krótki opis historii przedstawionej na fotografii. Ta opowieść nie musi być długa, wystarczy kilka, kilkanaście zdań, które przybliżą oglądającemu spostrzeżenia autora, jego emocje i intencje.

Konkurs jest skierowany jest do ludzi młodych, by mogli pokazać własne fotografie szerszej publiczności, prezentując tym samym swój sposób postrzegania świata i osobistą wrażliwość.

Przyjaciele konkursu:

Piotrków Trybunalski
ul. Słowackiego 60

"ABC" S.C. Drukarnia
Piotrków Trybunalski
ul. Kostromska 41
Forma udziału:

Aby wziąć udział w Konkursie, uczestnik (uczeń gimnazjum lub szkoły ponadgimnazjalnej, który nie ukończył 20 roku życia) powinien nadesłać zdjęcie (format min. 15x18cm, może być wieksze) wraz z opisem i kartą zgłoszeniową na adres biura konkursu.

Uczestnik może nadesłać do 3 zgłoszeń (zdjęcie+opis, każde). Zdjęcia nie muszą być powiązane ze sobą tematycznie.
Terminy:
30.04.2008r Nadsyłanie prac (decyduje data stempla pocztowego)
05.05 - 09.05 2008r Zawiadomienie laureatów o wynikach konkursu
10.05.2008r Piotrkowski Festiwal Podróży i Fotografii Oficjalne ogłoszenie wyników i wręczenie nagród

Kontakt:

Zgłoszenia należy przesłać na adres:

Biuro Organizacyjne Konkursu "Opowieść na mojej fotografii"
Dział Oświatowy Muzeum w Piotrkowie Trybunalskim
Pl. Zamkowy 4
97-300 Piotrków Trybunalski
tel.: (044) 646 52 72
e-mail: kendrap(at)poczta.onet.pl

Więcej informacji oraz szczegółowy regulamin konkursu: http://www.pfpif.degress.pl/index.php?menu_id=3

Przygotował : Paweł Kendra
Postaw piwo autorowi tego posta

Johny Q 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 4 Kwiecień 2008, 18:06   

Jaka porażka, nawet nie mogę wziąć udziału bo ograniczenie wiekowe mi na to nie pozwala.

owca 

Wysłany: 4 Kwiecień 2008, 22:12   

Johny Q napisał/a:
Jaka porażka, nawet nie mogę wziąć udziału bo ograniczenie wiekowe mi na to nie pozwala.

A chodzisz gdzieś do szkoły ponadgimnazjalnej i masz już ponad 20 lat?

Johny Q 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 11:13   

Cytat:
Edukację to ja już zakończyłem dosyć dawno (Studia etc)

owca 

Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 16:49   

Johny Q napisał/a:
Cytat:
Edukację to ja już zakończyłem dosyć dawno (Studia etc)

Aha, to albo nie załapałem ironii pierwszej wypowiedzi, albo nie wiem o co Ci chodzi. :)

Konkurs jest dla uczniów i tyle. Zrozumiałbym jeszcze rozgorycznie kogoś kto jeszcze chodzi do szkoły, a ma już ponad 20 lat.

Johny Q 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 5 Kwiecień 2008, 17:05   

Po prostu chciałem wziąć udział w tym konkursie fotograficzny - ale ograniczenia wiekowe i szkolne na to nie pozwalają. Ehh...

owca 

Wysłany: 7 Kwiecień 2008, 19:10   

Aha :)

Ale przecież jest dużo innych konkursów fotograficznych :) Ten jest zorganizowany akurat dla uczniów, poza tym zawiera on także część "literacką" :)

Krakersik 

Wysłany: 15 Kwiecień 2008, 17:54   

Kurcze aż do maja będzie trzeba czekać na to aby obejrzeć pracę. Od nie pamiętnych czasów nie było takiego konkursu dla starszych osób. Popieram Lordiego ;)

owca 

Wysłany: 15 Kwiecień 2008, 22:14   

Pomyślimy o tym podczas planowania następnej edycji festiwalu (która mam nadzieję odbędzie się za rok) :)

Poza tym w Piotrkowie działa Stowarzyszenie fotograficzne F4, może Oni mogliby coś takiego zorganizować. Jest tylko jeden problem, ludziom nie chce się nic robić za darmo. A zorganizowanie nawet takiego "prostego" konkursu wymaga wysiłku wielu osób. :-/
(regulamin, plakaty, wystawa, reklama, szukanie sponsorów itd.)

Odpowiedz do tematu