Dołączył: 15 Mar 2006 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 19 Marzec 2008, 13:38 MicroBus - Rozkład jazdy MZK w Twojej komórce!
Kilka dni temu na Piotrkowskich przystankach pojawiła się informacja o programie MicroBus. Dzięki któremu możemy sprawdzić rozkłady komunikacji miejskiej Piotrkowa Tryb. w swoim telefonie komórkowym. Już nie musimy przejmować się zerwanymi rozkładami MZK na przystankach autobusowych.
Aby pobrać ta aplikację należy połączyć się ze swojego telefonu ze stroną internetową http://wap.mzdik.piotrkow.pl . Drugą możliwością jest wgranie programu poprzez port Irda, Bluetooth lub też kabel. W tym celu należy pobrać aplikację z poniższych linków.
Wszelkie uwagi dotyczące działania programu MicroBus prosimy kierować do Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji w Piotrkowie Tryb. mzdik@mzdik.pilicka.pl lub bezpośrednio z autorami skryptu poczta@piotrkow24.pl .
Nasze MZK na taki pomysł by z pewnością nie wpadło Mega plus dla ludzi którzy napisali ten programik. Wczoraj będąc na Życzliwej bardzo mi się przydał, gdyż tam rozpiska na przystanku wytrzymuje 1 dzień
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
też już go mam! Fajny programik i całkiem przydatny. Nie wiecie czy on sie sam aktualizuje przez internet czy trzeba go instalować za każdym razem jak będzie zmiana rozkładu?!
Dobrze,że pojwiło się info tutaj bo nie mogła spamiętać adresu tej strony. Dla mnie rzecz bardzo przydatna gdyż czesto poruszam się autobusami w naszym mieście.
też już go mam! Fajny programik i całkiem przydatny. Nie wiecie czy on sie sam aktualizuje przez internet czy trzeba go instalować za każdym razem jak będzie zmiana rozkładu?!
Trzeba go instalować za każdym razem, gdy sie pojawi nowa wersja. Informacje o nowej wersji pojwiają się najszybciej na oficjalnej stronie internetowej piotrkowskiej wersji aplikacji czyli http://www.piotrkow24.pl
Wysłany: 22 Marzec 2008, 14:56
Wrzuciłem sobie go na phona aby zobaczyć jak to działa. Przydatne dla tych którzy poruszają sie na co dzień autobusami. to co mnie sie spodobało to wyświetlanie się czasu do najbliższego odjazdu autobusu.
No programik rewelacyjny. Wszak rzadko korzystam z usług komunikacji publicznej ale to jest coś co zawsze może sie przydać. Napisane w prosty, przystępny sposób. Wielkie dzięki dla autora.
Korzystam ostatnio sporo z MZK i non stop zapominam o rozkładzie w telefonie Jak narazie się do niego nie przyzwyczaiłem. Nie bardzo wiem po oc jest informacja o tym,ze np MZK odjechała 6 minut temu
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
Za pierwszym razem się pogubiłam w tym programiku ale po chwili udało mi sie go rozgryźć. Fajnie,ze sa jeszcze ludzie którzy myślą o ułatwieniu życia osobą podróżującym autobusami. Widać, sami doświadczyli częstego braku rozkładu na przystankach.