Wysłany: 1 Marzec 2006, 06:12 Mistrzynie Polski grają dziś w piotrkowskiej hali
Dziś rozegrana zostanie dwudziesta kolejka ekstraklasy piłkarek ręcznych.
Piotrkowianka Inna Silantiewa (z pilką) będzie dzisiaj walczyła przeciw lubliniankom, z którymi zdobyła wcześniej mistrzostwo Polski
Szlagierowo zapowiada się spotkanie w piotrkowskiej hali Relax, gdzie o godz. 17 Piotrcovia podejmuje SPR ICom Lublin. Piotrkowianki mają szanse zdobycia kompletu punktów z mistrzyniami Polski, bo przecież w pierwszej rundzie wygrały w Lublinie 26:25.
Tamten listopadowy mecz też rozgrywano w środę. Był on popisem reprezentantek: lubelska skrzydłowa Sabina Włodek zdobyła wtedy 10 bramek, ale piotrkowianka Agata Wypych strzeliła aż 12 goli.
Ewentualny sukces drużyny Romana Jezierskiego stwarza jeszcze szanse awansu na trzecie miejsce przed play-off. Byłby to miły prezent od zawodniczek, gdyż szkoleniowiec obchodził wczoraj imieniny.
Szczególną motywację do gry będzie miała Inna Silantiewa, bo ta doświadczona zawodniczka pomogła lubliniankom zdobyć mistrzowski tytuł, a teraz jest mocnym punktem Piotrcovii.
Jest ciekawe, że obie drużyny zdobyły tyle samo goli (po 541). Ich siła ognia jest rzeczywiście porównywalna. Zespół gości stracił jednak mniej bramek (446, wobec 483 piotrkowianek). Nie oznacza to wcale, że Justyna Alberciak i pozostałe bramkarki Piotrcovii są słabsze od rywalek. Zapowiadają się duże emocje. Piotrkowianki apelują o gorący doping.
Też nie za bardzo lubię piłkę ręczną, ale to tak na marginesie hmm.. już wsumie po meczyku chyba jest, bo ta godzinka, więc jestem bardzo ciekawa jak poszło naszym Piotrkowiankom? :luka: mam nadzieję, że poszły na całość i oczywiście wygrały Oby
hmm...A jeśli meczyk jeszcze trwa.. to ja 3mam kciuki za nasze zwycięstwo....
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"