Kiedyś było bardzo głosno o drużynach ZHP. Od około 2-3 lat cisza, jak by się rozpłyneły...
Ma ktoś jakiekolwiek informacje co się dzieje z naszym hufcem ?
Wysłany: 11 Grudzień 2007, 21:37
Na liście piotrkowskich organizacji pozarządowych jest takie coś (stan na 2007r.):
Związek Harcerstwa Polskiego – Komenda Hufca
Adres siedziby: ul. Sienkiewicza 7, 97-300 Piotrków Trybunalski
Telefon: 0-44 649 56 05
Osoba reprezentująca: Tomasz Cieplucha - komendant
Telefon: 0-502 438 253
Adres korespondencyjny: ul. Roosevelta 10 m.20, 97-300 Piotrków Trybunalski
e-mail: piotrkowtrybunalski@ezhp.plhttp://www.piotrkow.ezhp.pl/
Działalność patriotyczno - wychowawcza, rekreacyjna, edukacyjna i sportowa.
Niestety strona nie działa, techniczne 404. Zawsze warto spróbować skorzystać z pozostałych danych teleadresowych i choćby się spytać, dlaczego ta strona nie działa
Wysłany: 12 Grudzień 2007, 20:20
Informacje te pochodzą ze strony urzędu miasta (Organizacje NGO). To już broszka stowarzyszenia i współpracy z miejskim koordynatorem ds. organizacji pozarządowych, by dane te były aktualne.
O nieaktualności danych na stronach naszego kochanego UM miałem już świadomość redagując katalog Open Directory Project w kategorii http://www.dmoz.org/World...ów_Trybunalski/ , a dokładniej w sekcji tyczącej się nauki i edukacji (nieaktualne odnośniki do liceów).
Cóż, dodam i Was, obok I Środowiskowego Szczepu Harcerskiego "Matecznik" im. Józefa Grzesiaka (który był dodany jeszcze zanim stałem się redaktorem ODP).
Po sprawdzeniu stronki widac,że zyją. Ale 34 PDH już nie ma a szkoda...
Co do UM to chyba mało kto kontroluje te odnośniki. Raczej to wygląda tak,że jesli ktoś im podesle aktualny to zmieniaja. A jesli nie to pozostaje bez zmian
Lordi, ZHP było, jest i będzie. Koniec języka za przewodnika, a najlepiej jeśli się udasz na ul. Sienkiewicza 7 - wejście jest od tyłu i schodami do góry.
ZHP w naszym mieście działa prężnie, nie mniej jednak w pomniejszonym składzie. wiele osób już się wykruszyło oraz kilka PDH zostało rozwiązanych. Ja osobiście polecam HZD 54-tych:P
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
widze,że jednak nasze ZHP działa. Również dziś ich widziałem koło Bernardyn i według strony działają prężnie. Cieszy mnie to bardzo Teraz już wiem do kogo mam tam się zgłosić.
ZHP działa, odbywają się imprezy, biwaki, spotkania, wszelakie akcje.... ;-) ja od jakiegoś czasu niestety czynnie nie działam, ale znajomi jak najbardziej;-)
_________________ Ja jestem, ja czuję, ja żyję, moje serce bije!
Hmm.. najprężniej. Powiem Ci, że nie wiem. ostatnio coś się wyłączyłam z życia harcerskiego. 27. PDW działa, inne w Mateczniku też cosik tam robią a reszta?? nie mam pojęcia
_________________ Ja jestem, ja czuję, ja żyję, moje serce bije!
Wysłany: 8 Marzec 2008, 15:52
Lordi zlot Hufca Piotrkow jest organizowany co roku... i caly czas w niezmienionym miejscu czyli na morgach... odbywa sie tak mniej wiecej wrzesien-pazdziernik
Wysłany: 27 Kwiecień 2008, 15:52
Kurcze pamietam lata 90 gdzie harcerstwo było bardzo popularne i często gesto harcerze biegali po mieście, bo mieli jakąs gre terenowa. Ja nigdy nie zdobyłam się na to aby wstąpić do jakieś drużyny. Bardziej wolałam być obserwatorem.
johny- HZD 54 a nie HSD a michał czemu na to nie zareagował to sie dziwie. w koncu jakby nie blo z adminem sie poznalismy wlasnie przez ten zwiazek poniekad
_________________ Widzisz tę noc? Takie noce sie karmi...
Lordi ,zgadza się "158 Piotrkowska Drużyna Harcersko Wojskowa MARINES".
Patrząc względem rozpiski Hufca Piotrkowskiego, to Marines nie ma już Pamiętam obóz na Walnym kiedy to wartownia im sie załamała tuz przed odjazdem Chcieli sobie zrobić zdjęcie i gdy się spytaliśmy ,czy to wszyscy już tam stoją wartownia runęła Teraz się z tego smieje ale wtedy ruszyliśmy im z pomocą
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.