Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
Niebezpieczny wypadek
Autor Wiadomość
Michał 

Zaproszone osoby: 12
Otrzymał 19 piw(a)
Wysłany: 23 Listopad 2006, 20:07   Niebezpieczny wypadek

Motocyklista został ciężko ranny w wypadku, do którego doszło wczoraj na skrzyżowaniu ul. Słowackiego i Sienkiewicza w Piotrkowie. Jadący prosto kierowca motocykla uderzył w bok samochodu marki Daewoo Tico, który skręcał w lewo w ul. Sienkiewicza. Wypadek spowodował korki w centrum miasta.

Postaw piwo autorowi tego posta

Fred_Side 

Wysłany: 23 Listopad 2006, 20:27   

niestety kierowcę znam... :( wymusił pierwszeństwo. Ale i motocyklista nie jest bez winy .... prędkościomież zatrzymał mu ise na 100km/h :zly: Ponoć wybudził sie juz ze spiączki

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 24 Listopad 2006, 15:05   

Słyszałam o tym wypadku wczoraj w radio. Ale o godzinie, o której to słyszałam to nie podawali szczegółów, tylko tak ogólnie, że był wypadek i na tym skrzyżowaniu są problemy z przejazdem.
Od razu mi się przypomina podobny wypadek. Mojej babci znajomej syn właśnie kiedyś miał wypadek motocyklowy. Też leżał w śpiączce kilka miesięcy (dokładnie nie pamiętam ile), ale na szczęście wyszedł z tego, jedynie teraz tylko trochę kuleje :(
Neo napisał/a:
Jadący prosto kierowca motocykla uderzył w bok samochodu marki Daewoo Tico, który skręcał w lewo w ul. Sienkiewicza.
a więc wina leży przede wszystkim po stronie kierowcy samochodu, bo on powinien ustąpić pierwszeństwa motocykliście..
Fred_Side napisał/a:
Ale i motocyklista nie jest bez winy .... prędkościomież zatrzymał mu ise na 100km/h :zly:
no to ładnie... właśnie takie są później skutki jeżdżenia z taką szybkością.. a potem jest rozpacz i łzy.. i strach czy ktoś przeżyje czy nie... Ludzka głupota i tyle... :/

Michał 

Zaproszone osoby: 12
Otrzymał 19 piw(a)
Wysłany: 26 Listopad 2006, 23:00   

Fred_Side napisał/a:
prędkościomież zatrzymał mu ise na 100km/h

Hmm dziś słyszałem ,że podobno na 150 km/h ale czy tak czy tak jest to zbyt duża predkośc do poruszania się po mieście.

Bardzo nierozważny był kierowca tego tico. Widział,że bardzo szybko zbliża się motocyklista a on ma bardzo duży łuk do pokonania przy skręcie w lewo to i tak postanowił ruszyć.
Wiadomo,że osoba która ma pierwszeństwo do jazdy na wprost nie myśli o tym,że nagle od tak sobie wyjedzie mu jakiś inny kierowca.

Odpowiedz do tematu