Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 902 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 21 Wrzesień 2006, 19:20 Niedoszły gwałciciel trafił za kraty
Do próby gwałtu doszło w nocy u zbiegu placu Tadeusza Kościuszki z ulicą Gabriela Narutowicza w Piotrkowie. Około godz. 0.30 32-letni piotrkowianin napadł na 21-letnią mieszkankę miasta. Używając siły, wciągnął ją za kiosk "Ruchu" i tam usiłował zgwałcić. Dzięki zdecydowanemu oporowi ofiary oraz pomocy przypadkowego świadka, sprawcy nie udało się zgwałcić kobiety.
Natychmiastowy pościg za niedoszłym gwałcicielem podjął policyjny patrol z komendy miejskiej, który akurat znajdował się w pobliżu. Funkcjonariusze zatrzymali 32-latka i, na wniosek policji, Sąd Rejonowy w Piotrkowie zdecydował już o aresztowaniu mężczyzny na trzy miesiące. Za próbę gwałtu grozi mu do 10 lat więzienia.
A ja bym do tego dodał jeszcze kastrację... może w ten sposób poszedł by po rozum do głowy. A nie myślał dolna partią swego ciała. Współczuję dziewczynie,że musiała przejśc przez coś takiego. Najwazniejsze,że do niczego konkretnego nie doszło i ,że sprawce policja bardzo szybko ujęła.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
Współczuję dziewczynie,że musiała przejśc przez coś takiego.
miała dużo szczęścia, mojej siorki koleżanka tyle szczęścia nie miała i wiem przez co przechodziła :/ ehs... ja nie wiem co bym zrobiła jakby coś takiego mi się przytrafiło brrr... nawet o tym nie myśle....
Marlenka, to współczujei to bardzo twojej koleżance. nie jest łatwo potem zacząc normalnie życ. Nie jestem w stanie zrozumieć idiotów którzy gwałcą kobiety. Jak mozna wbrew komuś, wbrew jego woli... Jak karaż takich ludzi ? 10 lat więcienia miejmy nadzieje,że coś zdziała.
Dla mnie tacy ludzie powinni iść do kamieniołomów, na krzesło elektryczne, albo żeby Bóg ich ukarał tak, żeby byli uzależnieni od innych.. np żeby takim się przytrafił jakiś wypadek samochodowy i żeby takowa osoba została sparaliżowana... niestety ale takie mam zdanie na ten temat... więzienie? co to da? posiedzi, będzie mu lepiej jak w domu, wyjdzie... może zmądrzeje, a może i nie i będzie robił nadal to samo co przed pójściem do pudła...
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"
Nikomu nie powinno się życzyć niczego złego. Bo może się to nam przytrafić. Ale nie ma złotego środka i raczej nigdy nie będzie jakiegoś sposobu na takich ludzi. Powiedzcie mi czemu mężczyżni napadają na kobiety i je gwałca ? Czemu posuwają sie do takiego orkucieństwa ? kobiecie po takim przeżyciu bardzo trudno jest odnależć się w społeczeństwie i przestać bać się mężczyzn.
Być może kara śmierci była by najodpowiedniejsza. Bo chociaż nie morduja tej osoby fizycznie ale pschycznie taka ofiara gwałtu umiera psychicznie.
są tacy, którym takich rzeczy można życzyć. Ja życzę wszystkiego co najgorsze jednej osobie. Dla mnie może taki ktoś umrzeć nawet.
Neo napisał/a:
Powiedzcie mi czemu mężczyżni napadają na kobiety i je gwałca ? Czemu posuwają sie do takiego orkucieństwa ?
bo to są psychopaci. Niewyżyci sku****** :/ dla takich nie mam litości...
Neo napisał/a:
kobiecie po takim przeżyciu bardzo trudno jest odnależć się w społeczeństwie i przestać bać się mężczyzn.
dokładnie tak jest, albo i gorzej..
Neo napisał/a:
Być może kara śmierci była by najodpowiedniejsza.
albo kamieniołomy itd (to co pisałam w moim poprzednim poście)..
Neo napisał/a:
Bo chociaż nie morduja tej osoby fizycznie ale pschycznie taka ofiara gwałtu umiera psychicznie.
psychika takiej kobiety jest strasznie zniszczona.. ciężko z tego wyjść, ale jeśli potrafi się sobie wmówić, że da się radę to nie jest tak źle, mniejszy ból. Po prostu trzeba mieć mocny charakter, żeby umieć sobie z takim czymś poradzić, bo jak ktoś jest cienki i tylko gada, że "to koniec, co ja zrobię" itd... to nigdy nie wyjdzie na prostą.. wpadnie w depresję, z której może już nie wyjść
Ostatnio zmieniony przez Paula 22 Wrzesień 2006, 10:26, w całości zmieniany 1 raz
Ja też jestem niewyzyty, ale nikogo nie gwalce. Zadna w tym przyjemnosc moim zdaniem. Popieram kastracje dla takich ludzi, bo ktos tu wyzej cos takiego napisał.
_________________ Szatan widzi wszystko.... żyj tak, aby oglądał z zainteresowaniem! ;]
zgadzam się ale Ty przynajmniej masz głowe i mózg tam gdzie trzeba, a nie jak tacy psychiczni "ludzie"
kaczy napisał/a:
Popieram kastracje dla takich ludzi
a ja bym takich wsadziła na krzesło elektryczne... albo na szubienicę bo jakby nie było.. taki psychol zabić osoby nie zabil, ale zabil ją wewnętrznie, jej psychika jest rozdarta, zrujnowana.. takiej osobie to samej nie chce się żyć..
kobiecie po takim przeżyciu bardzo trudno jest odnależć się w społeczeństwie i przestać bać się mężczyzn.
dokładnie tak samo uważam. Nie raz wracam do domu po 23 i kiedys traktowałam to na luzie dopóki ostatnio wracając minęłam się z facetem który wygladał jak z jakiegoś horroru..... ciarki mi takie po plecach przeszły że szkoda gadać, niby nie miałam daleko do domu bo jakies 50 metrow, ale chciałam juz sie tam znaleźć, a do tego nogi miałam jak z waty. Inaczej bym napewno zareagowała gdyby nie sposób w jaki na mnie patrzył.... brrr... az teraz mam ciary.... nie raz sie słyszało że gwałcą kobiety bo się ubeirają wyzywająco a ja miałam na sobie jeansy i kurtke do połowy "tyłka" a i tak czułam na sobie jego wzrok dopóki nie znikłam mu z oczu....