Potężne siły oddelegowała piotrkowska komenda policji do całonocnej kontroli bawiących się w rejonie dyskoteki "Protektor" (Wola Krzysztoporska) i w zachodniej części Piotrkowa. W terenie było 26 policjantów podzielonych na grupy operacyjne, dwóch żandarmów, dwóch pracowników sanepidu, osiem radiowozów i pies wyszkolony do wykrywania narkotyków, który miał za zadanie obwąchiwać zatrzymane do kontroli pojazdy.
Wylegitymowano 88 osób, skontrolowano 59 samochodów, zatrzymano czterech nietrzeźwych kierowców i jednego znajdującego się w stanie po spożyciu alkoholu, na gorącym uczynku przyłapano dwie osoby, które zostaną ukarane za zakłócanie ładu i porządku.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
I bardzo ładnie, tylko wg. mnie powinni osoby które jada sprawdzać przed a nie po, proponował bym zacząć od autobusów ktorymi "Protektorianie" poruszaja sie do Protka.
Tu możesz być happy
Jak czegoś nie wiesz pomożemy Ci !!!
Forum Piotrkowian
No to i tak dużo nie zatrzymano. Ale przynajmniej przez takie akcje większoścć kierowców już pomyśli czy ma wypić czy nie przed jazdą samochodem. Bo ja dziękuje stracić prawko minimum na to 6 miechów bo to jest chyba najmniejsza kara. A co gorsza przez głupie picie przed jazdą można zabić innych i siebie...
_________________ ...Nie oglądaj się za siebie - przeszłość nie ma znaczenia...
Wysłany: 30 Sierpień 2006, 13:17
widze że policja nagle zwróciła uwage na to co się tam dzieje... szczerze powiedziawszy tylko raz widziałam tam policje ale to dopiero nad ranem.Mimo iż niedaleko dyskoteki jest komisariat policji... Może teraz choć o 1 kierowca więcej zanim wsiądzie po kielichu za kierownice to pomyśli.. chociaż.. wątpie..