Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 902 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 3 Lipiec 2008, 16:18 Nowe oblicze Piotrkowskiej Fontanny
Długo oczekiwana modernizacja Piotrkowskiej fontanny w Parku im. Jana Pawła II najprawdopodobniej dojdzie do skutku. Światło dzienne ujrzał już projekt jej modernizacji. Termin rozpoczęcia prac jest planowany nie wcześniej niż na 2009 rok. Może wreszcie doczekamy się fontanny z prawdziwego zdarzenia.
Jednak wolałem projekt fontanny z 2006 roku. Gdzie planowano zrobić 3 fontanny - jedną duża po środku i dwie małe po bokach. Wyglądało to o wiele ciekawiej, a ten projekt mnie nie przekonuje.
Projekt fontanny o którym mówi Nobody jest z 2006 roku. Kiedy to nasza obecna prostokątna fontanna miała być podzielona na trzy części (dwie małe po bokach i po środku duża). Nie wiadomo tak naprawdę co się stało,że miasto nie dokonało tej zmiany.
Tak sobie patrze na ten projekt i wychodzi na to,że "dziwna ściana" pozostanie, gdyż jest na drugim skrawku gleby.Po dziś dzień nie bardzo wiem co takiego ona symbolizuje.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
Michał, dokładnie o tym projekcie myślałem. Miejmy nadzieje,że po modernizacji fontanny, któś będzie dbał o jej stan. Bo obecna jest zostawiona samopas - często gęsto coś w niej pływa, a dno pokryte jest jakimś szlamem w niektórych miejscach.