Dołączył: 15 Mar 2006 Posty: 902 Otrzymał 34 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 3 Marzec 2008, 16:16 Orkan Emma oszczedził Piotrków !
W miniony weekend nad Piotrkowem Tryb. przeszła silna wichura. Obyło się bez większych strat w porównaniu ze stratami na Śląsku i Mazowszu gdzie wiatr zerwał kilkanaście dachów domów, stodół i innych budynków gospodarczych. Tym razem "ofiarami" padły bilbordy, ogrodzenia i gałęzie drzew. Prosimy o kierowanie informacji na temat połamanych drzew i gałęzi niebezpiecznie zwisających nad drogami do Miejskiego Zarządu Dróg i Komunikacji – tel. 044-733-92-55.
Widziałam co się stało z focus Parkiem i to mi wystarczyło. Mogę się tylko domyśleć co mogło stać się z bilbordami itp elementami. Chociaż to w porównaniu z tym co działo się w reszcie polski jest naprawdę niczym.
tez widziałem to oc isę stało z focusem hehe. Ale co tu się dziwic, przeciez tam taka otwarta przestrzeń i tylko to "delikatne" ogrodzonko staneło wiatrowi na drodze.
Nie wiem czy widziałaś może co się stało z bilbordem przy skrzyżowaniu kopernika z 3-go maja zostały z niego stzrępy
Tzn pamietam jak zapowiadali,że będzie to najwieksza wichura w ostatnich latach. Ale na szczęscie omineło to Piotrków. byłam wieczorem na mieście i udało mi się wrócić do domciu w jednym kawałku.
Nie wiem czy widzieliście jak wygląda teraz trasa na Łódź, ale wycieli 60 % topoli przy jezdni. Wyglada to strasznie, widać ktoś bardzo się przestraszył wichury.
Tu możesz być happy
Jak czegoś nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com