Wiem, że pojawiły się problemy z dostarczeniem zawiadomień o zebraniach...lub też z odbiorem awizo z UM.
Gorąca prośba do Was. Jeśli nie jesteście pewni czy nie szykuje się zebranie lub sesja to pytajcie ludzi. To bardzo ważne, abyście wiedzieli co, kiedy i jak, ale ważne jest też to, abyście byli w posiadaniu zawiadomień. Są one jednocześnie zwolnieniem ze szkoły w razie, gdyby spotkania MRM'u kolidowały z Waszymi zajęciami.
Numery gg osób, których warto spytać o to czy coś się dzieje możecie dostać na stronie tego forum, wystarczy kliknąć w odpowiednie okienko przy wpisach użytkowników.
Powracając jeszcze do awizo...nie wiem czy jest możliwość odbioru przez rodzine więc, aby nie było problemów odbierajcie je sami i nie zostawiajcie tego na ostatnią chwile.
_________________ pozdrawiam serdecznie z domieszką ironii
no dobrze. na razie udało nam sie zorganizować kilka spotkań, przedstawić nowe pomysły, rozpocząć ich wykonywanie oraz dopinamy na ostatni guzik naszą stronę internetową. konkretów naszych nowych koncepcji nie podam, aby nie zapeszyć. jakieś pytania?
_________________ pozdrawiam serdecznie z domieszką ironii
K-bay, nie chodzi o relacje na żywo. Tylko ogólnie o informacje nad czym debatujecie. Bo z pewnością nie nad tym czemu kolor pomidora jest czerwony a nie żółty. Ani Ty ani TrzyDe nie napisaliście czym tak naprawdę się zajmuje MRM.
Są dwie główne sfery funkcjonowania MRM:
1. Jako reprezentacja młodzieży piotrkowskiej za granicą (projekty związane z miastami partnerskimi).
2. Jako współorganizatorzy cyklicznych imprez na terenie miasta, oczywiście w formie wolontariatu.
Ponadto komisje Rady Miasta zajmujące się sprawami młodzieży składają nam raport z działalności.
Z tego co mi wiadomo na dziś to wspieramy jedną imprezę o charakterze sportowym, zaczynając od wizerunku medialnego. Nie mogę jednak udzielić szczegółów, ponieważ osobiście nie zajmuję się tym projektem. Dlatego możecie się skontaktować bezpośrednio z przewodniczącym MRM (podałem ogólny adres). Pierwsze spotkanie mojej komisji w tym sezonie jest w ten piątek więc o jej bieżącej pracy nie mogę nic więcej powiedzieć. W piątek mija też termin kolejnego etapu długo oczekiwanego projektu strony MRM. Prawdopodobnie znajdą się tam wszystkie potrzebne informacje.
Jeśli ktoś się zastanawiał dlaczego niektórych rzeczy w pracy radnego MRM jest za mało, badź są realizowane powolnie, to jest to dlatego, że często jedyne środki jakie posiada to swój własny wolny czas. Mógłby go spędzać inaczej, np. ucząc się do matury, dorabiając się czegoś użytecznego (radni MRM nie mają prawa do pobierania diet), bądź marudząc na forum
Pozdrawiam.
(uprzedzam pytanie, studenci są na trochę innych zasadach, ale też tworzą część zespołu)