Dołączył: 15 Mar 2006 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 10 Luty 2008, 23:28 Sprawozdanie z 14 turnieju MLPN rozegranego w dn.9.02.2008r
W sobotę 9 lutego od godz.9.00 w Sali SP Nr.12 przy ul. Belzackiej 102/106, odbył się kolejny już turniej akcji Miejskiej Komisji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych „Zachowaj Trzeźwy Umysł”. W zawodach wzięło 9 drużyn reprezentujących nasze osiedla. Grały drużyny : RIG Wronia, PROVIDENT Starówka, SKOK Piastowskie, KUBUŚ Przyszłość, CENTRUM TRAVEL Armii Krajowej, Słowackiego Północ, DOM Wyzwolenie- Sulejowska, ANPOL Południe, KORN-AS Wierzeje. Nie dotarła drużyna SWPA PAŁACYK. W grupie pierwszej z kompletem punktów zwyciężył zespół KORN-AS Wierzeje. Druga grupa to dramatyczna walka do ostatniego meczu. Mecz między zespołami DOM Wyzwolenia- Sulejowska , a Słowackiego Północ zakończył się remisem 0:0. Przy zdobyciu przynajmniej jednej bramki przez którąś z w/w drużyny zmieniało by cały układ tabeli. Tak się nie stało . Po dramatycznym meczu wynik remisowy 0:0 dawał I miejsce zespołowi ANPOL Południe , który to się okazał najlepszym zespołem grupy II. Mecze o miejsca to zwycięstwa faworytów. O miejsce VII SKOK Piastowskie wygrał 2:1 z zespołem KUBUŚ Przyszłość, o miejsce V PROVIDENT Starówka, CENTRUM TRAVEL Armii Krajowej 0:2. O miejsce III od dłuższego czasu zespół DOM Wyzwolenia- Sulejowska wreszcie wygrało 4:1 z zespołem Słowackiego Północ. O miejsce I bezapelacyjnie zwyciężyła drużyna KORN-AS Wierzeje z zespołem ANPOL Południe 5:0.
I miejsce i puchar Prezydenta Miasta Piotrkowa Trybunalskiego wręczył zwycięskiej drużynie KORN-AS Wierzeje pan Robert Kornacki sponsor tego zespołu. Skład drużyny: Mateusz Tworkowski, Daniel Jaworski, Bartłomiej Kowalewski, Łukasz Dróżdż, Przemysław Ratajczyk, Kamil Dróżdż, Jakub Andrzejczyk, Mateusz Król.
II miejsce i puchar Rady Osiedla Słowackiego Północ wręczył przewodniczący RO Słowackiego Północ Jan Dziemdziora drużynie ANPOL Południe
III miejsce i puchar MKRPA zdobyła drużyna DOM Wyzwolenia- Sulejowska
Pozostała klasyfikacja:
IV miejsce Słowackiego Północ
V miejsce CENTRUM TRAVEL Armii Krajowej
VI miejsce PROVIDENT Starówka
VII miejsce SKOK Piastowska
VIII miejsce KUBUŚ Przyszłość
IX miejsce RIG Wronia
Najlepszym bramkarzem turnieju został zawodnik KORN-AS Wierzeje Mateusz Tworkowski zerowym bilansem straconych goli. (na zdjęciu poniżej po lewej)
Najlepszy strzelec to zawodnik DOM Wyzwolenia- Sulejowska Kamil Bontal strzelając 5 bramek. (na zdjęciu poniżej po prawej)
Najważniejszy puchar Fair Play ufundowany przez Stowarzyszenie Wzajemnej Pomocy Abstynenckiej „Pałacyk” zdobyła drużyna RIG Wronia.
Naszym przesłaniem jest gra Fair Play i sportowy tryb życia uczestników tego cyklu zawodów. Mam nadzieję ,że młodzież wykonuje założenia jakie obie założyliśmy.
Opiekę nad całym turniejem objęła Rada Osiedla Słowackiego Północ pod przewodnictwem pana Jana Dziemdziory. Ich zaangażowanie w działanie MLPN jest godne do naśladowania, to dzięki takim ludziom te imprezy dla młodzieży mogą się odbywać. Bardzo dziękujemy za przybycie i doping sponsora drużyny z Wierzej KORN-AS pana Roberta Kornackiego, który to bardzo zaangażował się w pomoc dla dzieci i młodzieży grających w naszym turnieju.
Dzięki pomocy pani dyrektor SP Nr.12 Annie Kulisy zawsze mamy komfortowo przygotowaną sale i zaplecze. Pielęgniarki sprawujące opiekę medyczną nad zawodnikami , mogą to czynić dzięki zaopatrzeniu w materiały medyczne z NZOZ „MEDICCAL”. Gorący posiłek dostarczyła restauracja „ALTAMIRA”. Kanapki zapewniła restauracja „RELAKS”. Dzięki pomocy sponsorów możemy dalej organizować rozgrywki i zapełniać wolny czas młodzieży .Dzięki tej inicjatywie duża grupa młodych ludzi ma możliwość realizowania się i prowadzenia sportowego trybu życia. W dalszym ciągu są drużyny czekające na sponsorów i nowe stroje. Wszelka pomoc jest mile widziana. Jak zwykle , bardzo dziękujemy tym , którzy nam pomagają , a w szczególności panu Adamowi Banaszczykowi EMERSON, państwu Maćkowiakom i firmie ROKA i Sp.J.DOM, panu prezesowi Lucjanowi Dukale PIOMA grupa FAMUR, oraz wszystkim tym niewymienionym z nazwiska i nazwy. Poniżej zamieszczamy tych wszystkich , dzięki którym Międzyosiedlowa Liga Piłki Nożnej może funkcjonować.
Koordynator turnieju Tadeusz Janusz
Zapraszamy na następny turniej grupy młodszej , który odbędzie się w dn. 16.02. 2008 r. od godz. 9.00 w Sali SP Nr.12 przy ul. Belzackiej 102/106.
To fakt nie wygrali , ale zajeli III miejsce. Jest więcej drużyn ,które nie wygrały ani razu turnnieju. Też w I lidze piłki noznej są drużyny , które niewygrywają meczy, czy to znaczy ,że mają rezygnować z gry. Sport to ciągła rywalizacjja. Mam nadzieję ,że przyidzie czas , kiedy wygrają. Jeżeli by nie wieżyli ,że wygrają to by poprostu nie przychodzili na turnieje.Pozdrawiam
Wysłany: 11 Luty 2008, 23:03
Zgadza sie wiele drużyn nie wygrało. Ale ja też to zauważyłem,że oni często sa na ostatnim miejscu. Przez to robi mi się ich szkoda. Wiadomo, sa lepsi i gorsi w tym turnieju. Trzymam za nich kciuki. Być może dotychczasowi zwycięzcy zaczną popełniać wreszcie błędy.
Czy naprawdę ważne jest czy się jest na pierwszym czy ostatnim miejscu ?ważne że wszyscy uczą się szacunku do siebie i zdrowej rywalizacji miło patrzeć jak wszyscy potrafią razem rozmawiać bez różnicy z jakiej są szkoły czy osiedla!A początki były naprawdę TRUDNE. ONI WSZYSCY WYGRALI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!