Dołączył: 15 Mar 2006 Otrzymał 33 piw(a) Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 28 Październik 2006, 22:46 Szesnastolatek ciężko ranny w wypadku
Do groźnego wypadku doszło na skrzyżowaniu ulic Kostromskiej i Szkolnej w Piotrkowie. Ranny został szesnastolatek, który z obrażeniami wewnętrznymi w ciężkim stanie trafił do szpitala. W czwartek o godz. 18.20 kierujący volkswagenem golfem 28-letni Marcin S., zamierzając skręcić w prawo, nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu kierującemu motorowerem marki Aprilia 16-letniemu Piotrowi K. Doszło do zderzenia, w wyniku którego chłopak doznał urazu wielonarządowego i został przewieziony do szpitala. Kierowca golfa był trzeźwy.
BOT FP napisał/a:
nie ustąpił pierwszeństwa przejazdu kierującemu motorowerem marki Aprilia 16-letniemu Piotrowi K.
i juz za takie coś powinni mu zabrać w ogóle prawko i nie oddawać
dokładnie... ale pewnie mu nie zabiorą tego prawka :/
Dobrze, że chłopak przeżył wypadek... tylko taki tego plus. Oby szybko powrócił do zdrowia.
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"
Bardzo podobną sytuację ja miałem. Jechałem rowerem w dół ulica kostromska w kierunku Lidla i pewna pani Fordem Sierra, raczyła mnie wyprzedzić i momentalnie skręcić. Uratowałem się tym,że maksymalnie zahamowałem i położyłem sie rowerem na bok... Gdy podjechałem do owej Pani i powiedziałem jej co zrobiła , że wyładował bym ja jej masce to ona do mnie bezczelnie,ze trzeba było...
Szkoda, mi tego chłopaka, ale ja porusza się po jezdni należy wiele razy myśleć za innych.
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.
No ja podobnej sytuacji nie miałam, ale teraz mi się przypomniało jedno wydarzenie... dość podobne, bo też z winy kierowcy samochodu.. Kiedyś mojej babci znajomej syn miał wypadek. Jechał motorek i wpadł pod samochód... skończyło się tak, że wylądował w szpitalu w śpiączce.. nie pamiętam ile leżał w tej śpiączce, ale nie był to krótki okres czasu.. Teraz ten chłopak ma ok 32 lat i utyka trochę na nogę.. No ale na szczęście przeżył to najważniejsze.
Neo napisał/a:
Gdy podjechałem do owej Pani i powiedziałem jej co zrobiła , że wyładował bym ja jej masce to ona do mnie bezczelnie,ze trzeba było...
szkoda mi takich ludzi, bo skoro tak mówią to chyba maja w dupie i własne życie.. no albo faktycznie są zwykłymi nic nie wartymi chamami
Ciekawa jestem jaki wyrok dostanie kierowca tego Golfa... w końcu był trzeźwy więc... nie powinien tak bezmyślnie jeździć..
Do więzienia to wątpię czy trafi.,.. raczej mi się w to wierzyć nie chce. Najprędzej dostanie grzywnę, być może zabiorą mu prawko, bo wg mnie powinni, no może faktycznie jakieś odszkodowanie dla tego chłopaka. W końcu wina leży po stronie kierowcy samochodu..