Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
Tragiczny finał popisów na słupie
Autor Wiadomość
#Piotrków 

Otrzymał 33 piw(a)
Wysłany: 8 Sierpień 2006, 16:12   Tragiczny finał popisów na słupie

Mieszkaniec Piotrkowa Trybunalskiego 19-letni Piotr S. został śmiertelnie porażony prądem o napięciu 15 tys. woltów. Chłopak wszedł w Sulejowie na słup średniego napięcia i chwycił za przewód elektryczny.

Piotr S. spędzał wakacje u babci. Policja ustaliła, że były z nim dwie koleżanki i dwóch kolegów.

- Z ich relacji wynika, że już kilka dni wcześniej wchodził na ten słup. Po prostu się popisywał - mówi Andrzej Motyliński z komisariatu w Sulejowie.

Okoliczności wypadku bada piotrkowska prokuratura.

Źródło: Dziennik Łódzki

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być razem z nami
Tu możesz wyrazić siebie :)
Jak czegoś nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com
Postaw piwo autorowi tego posta

SaGa 

Wysłany: 8 Sierpień 2006, 17:17   

Bezmyślność ludzka nie zna granic :| Chłopak w tym wieku na pewno zdawał sobie sprawę z zagrożenia jakie niosą takie czyny, ale widocznie popisywanie się było ważniejsze niż własne życie :/

Ciekawe czy jego znajomi, którzy z nim byli próbowali go od tego odciągnąć czy też stali i gapili się co dalej :zdziwko:

Królewna_Lufka 

Wysłany: 8 Sierpień 2006, 19:40   

SaGa napisał/a:
Ciekawe czy jego znajomi, którzy z nim byli próbowali go od tego odciągnąć czy też stali i gapili się co dalej

zapewne stali i nie starali się nic zrobić :kwasny:
albo wręcz się śmiali i byli 'zadowoleni' z wygłupów kolegi..
załosne zachowanie..które tak tragicznie się zakonczyło :(

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 8 Sierpień 2006, 20:22   

Ja dziś słyszałam o tym, bo mówili w Radio Piotrków tak ok. 17 chyba. Od razu jak powiedzieli, że kogoś poraził prąd to mi się przypomniała sytuacja z ostatnich dni, gdzie to w innym mieście młodego chłopaka grającego w koszykówkę na boisku poraził prąd.. Tragedia w ogóle..
A co do dzisiejszej sytuacji to z tego co mówili to ten chłopak chciał udowodnić, że wejdzie na słup - czyli szpan przed kumplami. Mówiono też, że już nie raz widzieli tego chłopaka jak próbował się wdrapać na ten słup. Wypowiadała się też jedna kobieta, która praktycznie to widziała. Mówiła, że stała ok. 20 metrów od tego zdarzenia i widziała jak tego chłopaka poraził prąd, widziała spadające ciało, jak ona to nazwała - kukłę, a nie człowieka.. Podeszła do niego, spojrzała na dłoń chłopaka, miał ją spaloną, czarną.. od razu sama stwierdziła, że ten chłopak nie żyje. Nie pamietam dokładnie, ale chyba jeszcze mówiła, że starała się znaleźć kogoś kto szybko by zadzwonił na pogotowie.. Na koniec dodała, że ciągle ma ten wypadek przed oczami i wcale ja jej się nie dziwię..
Zobaczyć taką śmierć to jest koszmar.. Pamiętam jak byłam w Chorwacji na obozie, moja koleżanka widziała jak z okna 6 piętra wypada chłopak. Był pod wpływem %, siedział na parapecie, i się przechylił.. a miał chyba z 18 lat, też był Polakiem.. rodzice jak przyjechali to nie wierzyli.. Ja tylko widziałam leżące pod oknami ciało, a potem resztę.. koszmar.. Moja koleżanka potem dojść do siebie nie mogła po tym wszystkim.. coś strasznego..

ar2rro77 

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 9 Sierpień 2006, 22:48   

Oby ten wypadek był dla innych przestrogą...

Efelynka 

Wysłany: 10 Sierpień 2006, 09:23   

Dla mnie łażenie po słupach to jest czysta głupota . .. Każdy powinien wiedzieć że może się coś stać . . .
Mod Team napisał/a:
Z ich relacji wynika, że już kilka dni wcześniej wchodził na ten słup. Po prostu się popisywał

Najwidoczniej trzeba było takiej tragedii żeby inni mieli przestroge :/ Ale czy było warto ??

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 10 Sierpień 2006, 11:39   

Efelynka napisał/a:
Najwidoczniej trzeba było takiej tragedii żeby inni mieli przestroge :/ Ale czy było warto ??
jak ktoś chce max zaszpanować, udowodnić, że on potrafi coś zrobić, bo jakby to wyglądało jakby on nie umiał, a potem by jego wyzywali od cieniasów itd... to jak widać taki ktoś uważa, że warto.. :/ Tyle, że takim czymś robi ogromną przykrość rodzinie, najbliższym.. Jedyne co dla mnie jest chore to to, że nie rozumiem jak w wieku 19 lat można mieć takie siano w mózgu :| rozumiem jakby on miał z 5 lat mniej.. ale 19 lat? :zdziwko: Trzeba być nieźle porąbanym, żeby w takim wieku takie "zabawy" sobie urządzać... :/

+Marlenka 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 10 Sierpień 2006, 11:42   

:/ powiem tak głupota człowieka nie zna garnić :!: i jeszcze wchodzenie na słup dla popiski :zdziwko: masakra...

Efelynka 

Wysłany: 10 Sierpień 2006, 12:47   

Paula napisał/a:
Trzeba być nieźle porąbanym, żeby w takim wieku takie "zabawy" sobie urządzać...

Chyba to jest taka mentalnośc człowieka . . . :/ Każdy chce dużo rzeczy udowodnić ale żeby aż za taką cene . . . :/ To jest chore ale tego się nie wytłumaczy :/

Odpowiedz do tematu