Wysłany: 5 Grudzień 2006, 12:37 [Wiersze] Kilka nowych
Jak ubrać w słowa
to co w sercu chcę zachować?
Bo kocham ten stan
gdy życ dla kogo mam.
By zamknąwszy swe kruche powieki
Twe serce czuć w sobie na wieki.
By dotknąwszy słodkimi ustami
miłość czuć zawsze między nami.
-----------
Choć nie mam siły
idę dalej przez szafir
Mocno rozpychać się łokciami
nie każdy to potrafi
Żekłam 'chęci i odwagi mi brak!'
Lecz cóż mogę począć
Kiedy tylko echo daje mi znak...
-----------
Nie umiałam kochać
Nie chciałam żyć
Nie lubiłam ufać
Nie mogłam śnić
To Ciebie pokochałam
To dla Ciebie żyję
To Tobie zaufałam
To Tobą nocami się kryję
----------
Początek życia
i koniec nadziei
Już po śmierć
nikt nas nie rozdzieli
W codzienność
wplotę oczęta Twe
Choćby wszyscy
byli na nie
Paluszkami dotkniesz
rysów mej twarzy
Bo przy mnie
nic złego Ci się nie zdarzy..
----------
i wiersz, który napisałam dla pewnej osoby..
i choc ona o tym wie, że jest dla niej ..należało o tym wspomnieć...
Życie i serce
dać Ci w podzięce
Oczy i dłonie
oddam w obronie
Uśmiech i blask
by zatrzymać Twój wrzask
Dusze i myśli
by sen się już ziścił
By w krainę miłości
wzbić się bez zazdrości
By w krainę miłości
wzbić się ku radości
Królewna_Lufka, nie no śliczne wierszyki. Najbaradziej mi się podoba ostatni wiersz Kurcze chciałabym tak umieć ładnie pisać jak Ty. Cudnie potrafisz dobrać słowa. Takie wiersze to ja mogłabym czytać godzinami. Masz talent kobietko Może i Ty pomyślisz nad jakimś tomikiem wierszy
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"
jejć.. dziekuje
ale do wierszy tak dobrych żeby wydac z nich tomik to mi chyba jeszcze sporo brakuje..
zresztą nawet nie wiedziałabym jak sie za to zabrać..nie no nie ma co myśleć nawet.
Królewna_Lufka, oj mylisz sie ja na twoim miejscu już bym wydał nie jeden tomik zobaczysz szybciutko sie rozejdzie a ja zamawiam sobie egzęplaż z autografem i dedykają kurcze że też ja tak pisać niepotrafe :/
Królewna_Lufka napisał/a:
nawet nie wiedziałabym jak sie za to zabrać..
a wiesz jak coś to projekcik graficzny tomiku mogę ci jakiś zrobić potem wystarczy wydrukować w dużym nakładziku i zacząć marketing i sprzedaż
_________________ Umiejętność życia jest największą sztuką !!!
Życzenia realizuje od ręki, ale na cuda potrzebuje trochę więcej czasu
Żyj według życiorysu który sam byś sobie chciał napisać
hm.. az nie wiem co powiedzieć..
w sumie nigdy w życiu o tym nie myślałam.
a znasz się na tym lepiej? bo w sumie to wypadałoby przeanalizowac sprawe z osobą ktora ma jakieś pojecię w takich sprawach, gdyz ja nie mam zielonego pojecia
bo tak mnie zaintrygowałes tym co napisałes
a co do dedykacji i autografu nie ma problemu jesli tylko jakimś cudem doszło by cos do skutku masz to zapewnione
ah i wiesz.. wg mnie każdy potrafi pisać bo to sie z serca wywodzi...wystarczy przelać uczucia na kartke
Królewna_Lufka, jeśli chodzi o projekty graficzne to podaj mi mniejwięcej jaki masz zamysł i daj mi troche czasu ja posiedze w Coreldrawie i sklece pare projektów a potem sobie wybierzesz taki który Ci sie będzie podobał a co do marketingu to na początek polecał bym reklamy na czyichś stronkach i allegoro bo księgarnie raczej się interesujeą czymś co sie sprzedaje a nie nowinkami ;/ ale jak ludki już poznają twoją twórczość to zobaczysz że będzie sie w takich nakładach rozchodziło że mała bania
Królewna_Lufka, kurcze Ty rzeczywiście umiesz pisać i ja też chce Tomik i autograf od Ciebie śliczne wiersze i się zgadzam z Sis że ten ostatni jest najładniejszy
Wysłany: 9 Grudzień 2006, 11:04
Królewna_Lufka, twoje wierszyki zmotywowalay mnie nawet do napisania jednego dla tego ktory jest najwiekszym skarbem mojego zycia.... ale naprawde podoba mi sie to co r0bisz i wydanie tego nie byłoby złym pomyslem
_________________ koniec i bomba a kto czytał ten trąba
Dołączył: 16 Lis 2006 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: mam to wiedzieć ?
Wysłany: 9 Grudzień 2006, 11:21
Księżniczko, wiesz co mysle na temat Twoich wierszy, ale niech inni też się dowiedzą ; )
Są śliczne i prosto z serca : ) i chociaż nie umiem czytać wierszy ( a trzeba umieć z tego co wiem) to bardzo mi się podobają : )
jejć a ja znowu nie wiem co powiedzieć, tak jst mi miło i za razem czuje sie zawstydzona tyle miłych słow
a co do tego czy się namyśliłam powiem szczerze ze to wszystko wydaje mi sie takie hm..jakby to powiedzieć ..niesamowite.. takie o jejc hihi
było by pięknie, ale od czego zacząc?
Wysłany: 10 Grudzień 2006, 17:18
Królewna_Lufka, ja mysle ze tu sie nie ma nad czym zastanawiac... jak dla mnie warto zaryzykowac bo nic sie nie traci... a jak juz bedziesz sławna to ja chce tomik z autografem i odciskiem palca zeby było autentycznie
_________________ koniec i bomba a kto czytał ten trąba
Królewna_Lufka, od czego zacząć od decyzji które wiersze i wymyślenia mniejwięcej układu graficznego tzn. formatu ()a4,a5 czy własne wymyślone wymiary strony) mniejwięcej wyglądu okładki wybrania czcionki pasującej dla treści itd itp
Dołączył: 16 Lis 2006 Otrzymał 4 piw(a) Skąd: mam to wiedzieć ?
Wysłany: 12 Grudzień 2006, 15:18
W trące się do tematu ; )
a4 to zdecydowanie za duży format ( ;
Z tego widziałem to dobrym rozwiązaniem byłby rozmiar około 11cm na 13cm x) i zbliżone do tego właśnie.
Czcionka: w większości tomików to zazwyczaj Arial, Georgia, Tahoma - moim zdaniem czcionka musi być czytelna x) ale np. tytuły wierszy, można wrzucić jaką kursywą ; )