Wysłany: 28 Luty 2006, 15:56 Wybrane wydarzenia w 2006 roku w Piotrkowie Trybunalskim
2 kwietnia Koncert w I rocznicę śmierci Papieża Jana Pawła II, Park im.
Jana Pawła II cz. I
8 kwietnia Koncert w I rocznicę śmierci Papieża Jana Pawła II, Park im.
Jana Pawła II cz. II
9 kwietnia I Piotrkowskie Targi Ogrodnicze - Zamek w Bykach
15-30 kwietnia XXXVII Dni Muzyki Kameralnej - Muzeum
22 kwietnia Galeria Bezdomna - areszt śledczy
22 kwietnia I Zlot Gwiaździsty (zlot samolotów) - lotnisko
28-29 kwietnia XII Regionalny Konkurs Akordeonowy - PSM I i II stopnia
1-3 maja Piotrkowska Majówka - Amfiteatr Miejski
8-12 maja VIII Międzynarodowy Festiwal Sztuki Akcji "Interakcje"
15-17 maja Piotrkowskie Dni Nauki
17-20 maja Przegląd Kina Europejskiego Europa Europa - Kino PEGAZ
26 maja MOK w Europie - Amfiteatr Miejski
26-28 maja II Ogólnopolski Festiwal Kapel Podwórkowych - Amfiteatr Miejski
1-2 czerwca Dzień Dziecka - Amfiteatr Miejski
1 czerwca - 31 sierpnia Wyciągamy dzieci z bramy
14-15 lipca Dni Europy - Lotnisko
16 lipca "Hity na czasie" - koncert gwiazd transmitowany "na żywo" w "dwójce" pod patronatem TVP2 i Radia ESKA -- Lotnisko. Jeden z 10 zaplanowanych w Polsce koncertów.
sierpień Międzynarodowe Spotkania Rzeźbiarzy "Skrzyżowania"
1-30 września Wydarzenie artystyczne "Zatrzymać lato", Park im. ks.
Józefa Poniatowskiego, Dom Pomocy Społecznej lub Miejski Ośrodek Kultury
26-27 sierpnia XV promocyjno-handlowa wystawa ROL-SZANSA - Zamek w Bykach
październik IV Trybunały Kabaretowe
22-25 listopada VI Ogólnopolski Konkurs Pianistyczny im. I. J. Paderewskiego
Serdecznie Zapraszamy ! :super:
Tu możesz być happy
Jak czegoś nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com
hmm.. jak widać ciekawie się wszystko zapowiada najbardziej mi się podoba, że u nas w Piotrkowie będą
Nobody napisał/a:
16 lipca "Hity na czasie" -- koncert gwiazd transmitowany "na żywo" w "dwójce" pod patronatem TVP2 i Radia ESKA -- Lotnisko. Jeden z 10 zaplanowanych w Polsce koncertów.*
fajnie, fajnie :hyhy:
_________________ "Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"
o to jest fajna impreza W tamtym roku pomagałam przy jej organizacji... ale to było dla dzieci z przedszkoli One się poprzebierały za wiosne i za lato, takie były piekne kolorowe... śpiewały "Zatrzymać lato" oraz robiły scenki dla osob z Domu Starców w ogole tak było pieknie... na sam koniec dzieci wręczyły babciom i dziadkom bukiety kwiatów, które przyniosły ze sobą... był tego naprawde dużo... i tak kolorowo...
_________________ Widzisz tę noc? Takie noce sie karmi...
*16 lipca "Hity na czasie" -- koncert gwiazd transmitowany "na żywo" w "dwójce" pod patronatem TVP2 i Radia ESKA -- Lotnisko. Jeden z 10 zaplanowanych w Polsce koncertów.*
na to napewno pójde chocby nie wiem co ale ogólnie troszke się bedzie działo super :ok:
Wysłany: 5 Marzec 2006, 05:21
Cytat:
22 kwietnia Galeria Bezdomna -- areszt śledczy
22 kwietnia I Zlot Gwiaździsty (zlot samolotów) -- lotnisko
Dwa najbliższe wydarzenia w których chciałbym uczestniczyć i zdać relacje na forum, ale nie wiem czy czas na to pozwoli.
A ja mam w planach wybrać sie na wszytskie w powyższych imprez oby tylko czas na to pozwolił ale bede sie starał, naprawdę warto
Tu możesz być happy
Jak czegoś nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com
jelOnek [Usunięty]
Wysłany: 5 Marzec 2006, 16:56
Warto jest pójść na te imprezy, choćby dlatego, aby poznać coś czego się nie zna.
Można się dowiedzieć czegoś nowego, a może czymś bym się zainteresował.
Dwie z tych imprez tj:
Nobody napisał/a:
22 kwietnia Galeria Bezdomna -- areszt śledczy
22 kwietnia I Zlot Gwiaździsty (zlot samolotów) -- lotnisko
Odwiedze na 100%.
Czas już mam zarezerwowany, więc relacje zdam napewno.
No zapowiada sie ciekawe lato szczególnie te Hity na czasie. Moze byc ciekawie. Tylko nie ma nic o dniach Piotrkowa. Wiecie juz cos o tym albo o juwenaliach?? Jesli tak to dajcie znać!!
8-12 maja VIII Międzynarodowy Festiwal Sztuki Akcji "Interakcje"
hm... coraz gorzej patrze na interakcje... nie wiem moze sie myle... ale performance jest forma monodramu... a to co robia Ci ludzie... to jest zwykły kicz... w wielu wypadkach... nic nie przekazaujacy i nie symblizujacy.... wiele performancy rozumiem, podobaja mi sie i jestem pod wrazeniem ... ale niektorych nie potrafie i mimo ze proboje czy to dopytac sie znajomych czy cos widze ze oni tez tego nie potrafia opisac... wiec... po co tam przychodza? Zwykłe lansowanie sie? Jacy to my nie jestesmy artysci??? nie rozumiem tego....
_________________ Widzisz tę noc? Takie noce sie karmi...
Michał na jedno pytanie mogę Ci po części nieco odpowiedzieć. A mianowicie dlaczego nie ma Juwenalii?... dlatego że wspaniała Rada Studencka jest już od tamtego roku zadłużona.. myślisz, że dlaczego w tamtym roku praktycznie Juwenalii nie było ? bo jak takie cos jak w zeszłym roku można nazwać Juwenaliami... :/ nie można bo to był śmiech na sali dosłownie... było więcej ochrony z tego co wiem niż publiki :/ a po drugie.. z tego co słyszałam to jest wprowadzone jakieś tam oszczędzanie czy coś.. Są nawet zwalniani wykładowcy z mojego kierunku, ja już np nie jestem na kierunku Ekonomia-Agrobiznes ale na samej Ekonomii.. Budynek na Kasztanowej został sprzedany, bo im najwidoczniej kasa jest potrzebna... zreszta nie wiem.. w ogóle jeden wielki burdel i tyle
jestem w szoku:D hity na czasie w piotrkowie?? no widze ze sie rozkrecamy:D najpierw strongmani teraz hity na czasie:]jazda na całego. ej a gdzie licealia?:D bo dlaczego juwenali nie ma to już wiemy:]:D aa no i ponawiam pytanie kozaka co z dniami piotrkowa??
Gosiaczek:P, a byłaś na Strongmanach? bo ja tak :hyhy: nawet na trybunach siedziałam :D hehe super było słonko prażyło że ho ho :oczami:
Co do Licealii to faktycznie nie ma ich na liście :/ hmm.. może nie bedzie ich tak samo jak Juwenalii... śmiech na sali w ogóle.. chociaż może jeszcze coś się zmieni co do Dni Piotrkowa to nie wiem nic
Mam nadzieję,że będą licealia.. ale nie takie lipne jak w tamtym roku..w tamtymroku całe licealia przesiedziałam na 16stce... a potem... a nie ważne:D no ale jak nie będzie Dni Piotrkowa chociażby to będzie wielka lipa:(
Paula byłam na strongmanach,ale nie chcieli mnie wpuścić na trybuny bo nie jestem pełnoletnia:-/
Na licealiach byłam tylko na koncercie Hurtu .. znaczy sie siedziałam w ogródku Speeda i spijałam piwko :hyhy: a co do Strongmanów to przecież tam nie sprawdzali dowodów dziwne... Dni Piotrkowa.. no fajnie jakby były... tak samo jak Juwenalia... ale to chyba odległe marzenia...
5 sierpnia - Wakacyjne Połowinki z gwiazdami. Dziedzieniec Miejskiego Ośrodka Kultury.
8-9 września - Zakończenie Lata w miejskim amfiteatrze w Piotrkowie Trybunalskim. Gwiazda wieczoru MYSLOVITZ. Organizator Miejski Ośrodek Kultury.
17 września - Bieg Trybunalski 2006. Organizator Ośrodek Sportu i Rekreacji.
23 września - Msza dziękczynna za koronacje obrazu Matki Bożej Trybunalskiej w Rynku Trybunalskim. Mszę celebrował będzie kardynał Stanisław Dziwisz.
W części artystycznej wystąpią zespoły: Arka Noego i Tymoteusz. Uroczystości transmitowane będą przez TVP.
20-22 października - Trybunały Kabaretowe 2006
_________________ Po co upadamy? Po to, abyśmy nauczyli się podnosić.