Zapraszamy serdecznie na wernisaż Piotrkowskiego Stowarzyszenia Fotograficznego Fcztery, który odbędzie się już w najbliższa sobotę 15 marca o godz. 19:00 w Galerii "U Panien" ul. Rycerska 3 przy Kościele Akademickim Panien Dominikanek pw. Matki Bożej Śnieżnej. Swoje prace prezentować będą: Abratkiewicz Czesław, Checińska Joanna, Goska Jacek, Kendra Paweł, Kołek Dariusz, Kołudzki Zbigniew, Krak Karol, Łaski Dariusz, Pawlak Piotr, Stępień Artur, Szewczyk Jacek, Ścieglińska Justyna, Wężyk Marcin, Widawski Mariusz.
Ja również miała okazje być na wystawie ale dopiero koło 20. Prace były nawet przekrojowe chociaż niektóre dosyć tandetne. Widać niektórzy poszli na łatwiznę. Wiele prac to widoki oraz portrety
Polecam wszystkim, wejście jest za free także nic nie tracicie.
Byłam dzisiaj na wystawię i nie jestem ani zadowolona ani zawiedziona. dlatego,że w sumie nie wiedziałam, czego mam się spodziewać po takiej wystawię. W pamięci utkwiło mi zdjęcie mostu we mgle oraz 2 zdjęcia na których były kobiety autorka jednego z nich była Justyna Ścieglińska. Kilka zdjęć było nie potrzebnie powiększonych bo straciły na jakości.
Wysłany: 20 Marzec 2008, 11:40
Ada, przy samym wejściu po lewej stronie było mało wyraźne zdjęcie gościa z łopatą. Chyba,że ktoś chciał aby to tak wyglądało. Ale tak w ogóle to to zdjęcie widziałem tutaj na forum gdzieś
Lordi w gwoli wyjaśnienia.Zdjęcie "gościa z łopatą" było celowo takie.Powiększenie nie ma nic tu do rzeczy.Wogóle żadne zdjęcie nie straciło na jakości przez powiększenia.Tam gdzie były szumy to były dodawane celowo.No może z jedno zdjęcie lub dwa niekontrolowanie straciły na jakości przez powiększenie.
Pozdrawiam
Wysłany: 30 Marzec 2008, 23:18
Peper, ale pixeloza to jedno a szumy to drugie. Także daj spokój z tymi szumami. Bo by wyszło,że 90 % zdjęć z wystawy miało szumy a ewidentnie była to pixeloza.