Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wystawa pokonkursowa: Opowieśc na mojej fotografii
Autor Wiadomość
#Piotrków 

Otrzymał 33 piw(a)
Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 12:23   Wystawa pokonkursowa: Opowieśc na mojej fotografii

Przez najbliższych kilka tygodni w piotrkowskiej "Galerii w Magistracie" - budynek Urzędu Miasta Pasaż Rudowskiego 10, oglądać można prace nadesłane na konkurs pt.: "OPOWIEŚĆ NA MOJEJ FOTOGRAFII". Prezentowane zdjęcia to prace nadesłane na konkurs pt. "Opowieść na mojej fotografii", zorganizowany pod honorowym patronatem Prezydenta Miasta Piotrkowa Trybunalskiego przez PSJ Degress we współpracy z Piotrkowskim Muzeum, Urzędem Miasta, Filią Uniwersytetu Humanistyczno - Przyrodniczego i Piotrkowską Grupą Rowerową

Tematem przewodnim konkursu były podróże bliskie i dalekie. Uczestnicy wykazali się dużą dowolnością w interpretacji tematu. Wśród nadesłanych fotografii znalazły się zdjęcia z podróży zagranicznych, rodzinnych spotkań, spacerów czy wycieczek. Nie zabrakło jednak też zdjęć nawiązujących do wydarzeń z przeszłości ? ?podróż w czasie?, czy będących ilustracją wewnętrznych przeżyć ? ?wędrówka w głąb siebie?. Jury pracujące pod przewodnictwem piotrkowskiego artysty fotografika Czesława Abratkiewicza wyłoniło najlepsze prace.

Nagrodę Grand Prix przyznano Izabelli Zarzyckiej za fotografię pt.: "Niecodzienność na co dzień". Nagroda ta ufundowana została przez Prezydenta Miasta Piotrkowa. Pierwszą nagrodę otrzymała Ada Suska za pracę pt.: "Kolory dźwięku" , drugą Anna Gliszczyńska, która nadesłała zdjęcie pt.: "Powrót do przeszłości". Nagrody te ufundowane zostały przez sklep turystyczny "Bukowina" Trzecią nagrodę w postaci albumu ufundowanego przez PSJ Degress przyznano Magdalenie Kucharskiej za fotografię pt. "Przystań" . Ponadto jury przyznało 9 wyróżnień w postaci dyplomów. Pozostali uczestnicy konkursu uhonorowani zostali dyplomami pamiątkowymi.

Paweł Kendra
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu