Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
Wyższa Szkoła Humanistyczno Ekonomiczna, znów Najlepsza !
Autor Wiadomość
#Piotrków 

Otrzymał 33 piw(a)
Wysłany: 5 Czerwiec 2008, 08:23   Wyższa Szkoła Humanistyczno Ekonomiczna, znów Najlepsza !

Wyższa Szkoła Humanistyczno – Ekonomiczna w Łodzi zajęła 1 miejsce wśród niepublicznych uczelni magisterskich w ogólnopolskim rankingu szkół wyższych, organizowanym przez Akademickie Centrum Informacyjne w Poznaniu.
W Wyższej Szkole Humanistyczno - Ekonomicznej w Łodzi wysoko oceniono siłę intelektualną Uczelni, bazę dydaktyczno-naukową, umiędzynarodowienie szkoły oraz "przyjazne studiowanie".
Podczas uroczystości ogłoszenia wyników, która odbyła się 29 maja br. w Poznaniu, WSHE w Łodzi otrzymała także certyfikat "Wiarygodna Szkoła". Możliwość posługiwania się tym znakiem w roku akademickim 2008/2009 uzyskało 79 uczelni z całej Polski.
WSHE – Uczelnia z Pasją!!!
Postaw piwo autorowi tego posta

maria 

Wysłany: 5 Czerwiec 2008, 14:32   Uwaga na Wyższą Szkołę Humanistyczno – Ekonomiczną

Witam,
Piszę jako zaniepokojony rodzic z Piotrkowa Trybunalskiego. Gdy przeczytałam temat o WSHE w Łodzi jako najlepszej uczelni to strasznie się oburzyłam. W naszym mieście istnieje Wyższa Szkoła Humanistyczno – Ekonomiczna (siedziba w Łodzi), która promuje się jako najlepsza niepaństwowa uczelnia wyższa. Jakiś czas temu zrobiłam rozeznanie, ponieważ mój syn wybiera się na studia i okazuje się, że WSHE prowadzi studia w naszym mieście nielegalnie! A co ciekawe nie tyczy się to tylko Piotrkowa. Postanowiłam, więc zareagować na tego posta i ostrzec licealistów, jak osoby już studiujące.
Jako dowód podaję poniżej informację ze strony Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego (link: http://www.nauka.gov.pl/m...out=2&page=text )

Treść komunikatu:
„Komunikat w sprawie prowadzenia przez Wyższą Szkołę Humanistyczno-Ekonomiczną w Łodzi kształcenia poza siedzibą
Odpowiadając na liczne pytania dotyczące działalności dydaktycznej Wyższej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej w Łodzi, a w szczególności możliwości prowadzenia kształcenia poza siedzibą, Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego informuje, iż Wyższa Szkoła Humanistyczno-Ekonomiczna w Łodzi posiada uprawnienie do prowadzenia kształcenia na poziomie studiów drugiego stopnia na kierunkach: zarządzanie i marketing; informatyka; pedagogika; filologia; filologia polska; grafika; dziennikarstwo i komunikacja społeczna oraz na poziomie studiów pierwszego stopnia na kierunkach: politologia; pielęgniarstwo; kulturoznawstwo; transport; realizacja obrazu filmowego, telewizyjnego i fotografia. Studia te prowadzone są w siedzibie uczelni, tj. w Łodzi.
Uczelnia posiada pozwolenie na prowadzenie 5 wydziałów zamiejscowych, w których kształcenie odbywa się na poziomie studiów pierwszego stopnia:
• Wydział zamiejscowy w Koninie - kierunek: zarządzanie i marketing,
• Wydział zamiejscowy w Bydgoszczy - kierunek: kulturoznawstwo,
• Wydział zamiejscowy w Wodzisławiu Śląskim - kierunek: pedagogika,
• Wydział zamiejscowy w Gdańsku - kierunek: socjologia,
• Wydział Zamiejscowy w Bytomiu - kierunek: filologia polska.
Uczelnia nie posiada pozwolenia na prowadzenie studiów w innych jednostkach zamiejscowych.
Równocześnie wyjaśniamy, iż zajęcia prowadzone przez Instytut Postępowania Twórczego sp. z o.o. z siedzibą w Łodzi nie są studiami wyższymi w rozumieniu przepisów ustawy Prawo o szkolnictwie wyższym - są to kursy organizowane, jak wyjaśnił Rektor Szkoły, dla studentów studiów eksternistycznych. Osoby studiujące w systemie eksternistycznym obowiązane są do zdawania egzaminów w siedzibie uczelni. „

Lordi 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 6 Czerwiec 2008, 11:26   

Podobna sytuacja była z Wyższą Szkoła Kupiecką parę lat temu. Ale po szybkiej reakcji władz uczelni wszystko zostało w pełni zalegalizowane. To jest Polska tu jest wszystko możliwe !

$stacha 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 07:33   

hahaha :) w lodzi mowi sie na ta szkole "wyjzsza szkola hamowania edukacji"....
jezeli wiec wshe dostalo taka nagrode to ja nie wiem jaki jest poziom innych uczelni... zal po prostu

choc tutaj maly ot!
fotografia i dziennikarstwo sa o wiele lepsze niz na uczelniach panstwowych. maja lepsze zaplecze i wiecej potrafia nauczyc, kadra tez jest przednia, ale reszta? :D

Sabinka 

Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 11:53   

A ja cieszę się, że w Piotrkowie jest WSHE. Sama studiuję filologię angielską i gdyby nie WSHE to musiałabym szukać szczęścia w Łodzi lub Częstochowie, a tak studiuję w swoim mieście i jestem bardzo zadowolona z poziomu kształcenia. Żadna inna Uczelnia nie proponuje tak bogatej oferty kierunkowej, każdy może znaleźć coś dla siebie. Na terenie Polski jesteśmy postrzegani jako miasto które kształci jedynie miernych pedagogów. Na żadnej innej uczelni nie znajdziecie takie dużego wyboru kierunków. Kierunki i specjalizacje na WSHE dostosowane są do wymogów lokalnego rynku pracy, więc nie zasilę grona wykształconych bezrobotnych, już teraz pracuje jako tłumacz w międzynarodowej firmie, podobnie jak moi przyjaciele z roku. Dumą napawa mnie również fakt tak wysokiej pozycji WSHE w rankingach. Pamiętajcie że rankingi publikowane przez Rzeczypospolitą są rankingami obiektywnymi i bezstronnymi, a jak wypadają inne piotrkowskie uczelnie....???? Albo się nie kwalifikują albo są na ostatniej pozycji. OBCIACH.!!!
TAK WIĘC WSZYSCY PIOTRKOWIANIE.... ZASTANÓWCIE SIĘ CO ZYSKUJECIE DZIĘKI WSHE A NIE RZUCAJCIE BEZPODSTAWNYCH OSKARŻEŃ!!!!

uczelnia_z_pasj 

Wysłany: 10 Czerwiec 2008, 13:24   

Pani Mario,
Rzeczywistości Pani, na szczęście, nie zmieni !!!
Wyższa Szkoła Humanistyczno – Ekonomiczna w Łodzi, to najlepsza niepubliczna Uczelnia wyższa w Polsce wg ogólnopolskiego rankingu szkół wyższych organizowanego przez Centrum Informacyjne w Poznaniu.
Wyższa Szkoła Humanistyczno – Ekonomiczna w Łodzi, to również jedna z pięciu najlepszych Uczelni niepublicznych wg ogólnopolskiego Rankingu Niepublicznych Uczelni Magisterskich 2008, publikowanego przez takie opiniotwórcze tytuły prasowe jak „Rzeczpospolita” czy „Perspektywy”. Kapituła Rankingu, której przewodniczył prof. Marek Safian (b. Prezes Trybunału Konstytucyjnego), oceniła tak wysoko WSHE, ze względu na jej prestiż, siłę naukową oraz umiędzynarodowienie studiów.
Nie rozumiem przyczyn Pani oburzenia. Rankingi od lat są wykładnią poziomu kształcenia danej Uczelni, dodatkowo są obiektywne i niezależne i tak jak pisała nasza studentka są powodem do dumy a nie podstawą do wygłaszania krytycznych uwag.
Treści Komunikatu Ministerstwa nie zamierzam komentować. Sprawa działalności naszej Uczelni była podnoszona w 2006 roku. Po licznych kontrolach i audytach Ministerstwo nie dopatrzyło się żadnych uchybień w działalności naszego Punktu w Piotrkowie Trybunalskim. Odsyłam Panią do dogłębnej analizy profilu działalności naszej Uczelni i jednocześnie apeluję o zaprzestanie dalszego poszukiwania sensacji.
WSHE – Uczelnia z Pasją!!!
WSHE..... to nie tylko Uczelnia, to styl życia!

Mariola 

Wysłany: 15 Czerwiec 2008, 21:18   

Wiadomo,że często w szkołach nie publicznych z poziomem bywa różnie. wiele osób myśli,że jak płaci to będzie zawsze zdawała i wykładowcy od nich nic nie będą wymagali. To jest blednę myślenie. Mnie to średnio interesuje czy szkoła czy nie była legalnie, wazne aby nikomu z tego powodu nie cofnęli dyplomu.

Sabinka 

Wysłany: 16 Czerwiec 2008, 07:39   

Różnie bywa również z poziomem w szkołach publicznych, które rozpoczęły "walkę" o studenta ze szkołami prywatnymi. WSHE działa od 1993 roku i z tego co wiem nie zdarzyły się przypadki aby komukolwiek cofnięto dyplom.

Odpowiedz do tematu