Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
Znicz świętował w Piotrkowie
Autor Wiadomość
#Piotrków 

Otrzymał 33 piw(a)
Wysłany: 8 Czerwiec 2007, 22:45   Znicz świętował w Piotrkowie

Ligowy beniaminek, Concordia Piotrków, przegrywając w środę na swoim boisku ze Zniczem Pruszków, praktycznie pożegnał się z drugoligowymi barażami. A przecież po rundzie jesiennej piotrkowianie byli liderem trzecioligowej tabeli.

Przez prawie całą pierwszą połowę Concordia przeważała. Grała jednak nieskutecznie, ale też miała pecha. Choćby Michał Czaplarski. Znalazł się kilka metrów przed bramkarzem gości. Strzelił silnie. Paweł Pazdan odbił piłkę ręką. Dobita. I znowu górą bramkarz. Tym razem interweniował nogą. Trzeci strzał. Piłka trafia w poprzeczkę.

Znicz ruszył do szturmu w końcówce pierwszej odsłony. I to skutecznie. Gospodarze próbowali łapać napastników gości na spalonego. Nieudolnie. Bartosz Wiśniewski uciekł lewą stroną boiska i strzelił celnie w długi róg. Chwilę później błysnął Robert Lewandowski, popisując się indywidualną akcją, którą zakończył zdobyciem gola.

Osłabli miejscowi po zmianie stron. Nie wierzyli, że mogą zmienić losy spotkania. Grający swobodnie Znicz zdobył jeszcze dwa gole. Najpierw Pawła Wiśniewskiego pokonał Robert Lewandowski strzałem z około 10 metrów. Awans do II ligi przypieczętował Bartosz Wiśniewski, zdobywając bramkę po ładnej akcji całego zespołu.

Awans do II ligi to największy sukces w 84-letniej historii sekcji piłkarskiej Znicza. Obok Znicza do drugiej ligi awansowali byli pierwszoligowcy Motor Lublin, GKS Jastrzębie i po raz pierwszy Tur Turek. W Concordii szykuje się natomiast kadrowe trzęsienie ziemi. Kilku piłkarzy opuści drużynę.

Concordia Piotrków - Znicz Pruszków 0:4 (0:2)

0:1 - Bartosz Wiśniewski (41), 0:2 - Robert Lewandowski (43), 0:3 - Robert Lewandowski (74), 0:4 - Bartosz Wiśniewski (90). Kartki: Moliński (druga) - Mikołaj Rybaczuk (druga), Herman (piąta). Sędzia: Jacek Małyszek (Lublin). Widzów: 200.

Concordia: Paweł Wiśniewski - Stańczyk, Lusek (63, Moliński), Stefańczyk, Komar - Kowalski (71, Stolarski), Czaplarski, Stefanik, Juszkiewicz (49, Jabłecki) - Rachubiński, Sowała. Trener: Sławomir Majak.

Znicz: Pazdan - Lewczuk, Grabowski, Kokosiński, Herman (60, Nwaogu) - Maciej Rybaczuk, Łoszakiewicz, Osoliński, Mikołaj Rybaczuk (89, Zaborowski) - Bartosz Wiśniewski, Lewandowski (78, Jan Boniowski). Trener: Leszek Ojrzyński.

źródło: Dariusz Piekarczyk - Dziennik Łódzki

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być razem z nami
Tu możesz wyrazić siebie :)
Jak czegoś nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com
Postaw piwo autorowi tego posta

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Michał
Michał 

Zaproszone osoby: 12
Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 9 Czerwiec 2007, 20:41   

Nie wiem jak mam to skomentować. Straciliśmy ostatnia szanse aby wejść do II ligi...

Tyle lat i ani razu im się nie udało... wstyd...

Nobody 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 20 Czerwiec 2007, 18:14   

A może przegrali na własne zyczenie bo nie było kasy na remont stadionu ?

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być happy
Piotrkowianie.com :P

^rakkar 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 20 Czerwiec 2007, 21:09   

Nobody, myślę tak jak ty, w sumie gdy prowadziłem strone Concordii to sam prezes powiedział że nie ma kasy od miasta na nowy stadion więc lepiej się nie pokazywać w II lidze z tym co jest. I myślę ze drużyna z Piotrkowa spokojnie mogła by wejść do II ligi.

Nobody 

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 25 Czerwiec 2007, 10:49   

rakkar napisał/a:
I myślę ze drużyna z Piotrkowa spokojnie mogła by wejść do II ligi.
Oczywiście,że mogła ale jednak brak kasy zadziałał na niekorzyśc klubu.

Klub nie pozyskał nowych sponsorów któryz mogli by wyłozyć jakąs kase a szkoda naprawde szkoda.....

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być happy
Piotrkowianie.com :P

kukiz87 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 20 Lipiec 2007, 21:04   

Neo tu sie z Toba nie zgodze ze ani razu nie grali w 2 lige , otóz grali w 2 lige nawet 3 sezony

Michał 

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 21 Lipiec 2007, 13:15   

kukiz87 napisał/a:
Neo tu sie z Toba nie zgodze ze ani razu nie grali w 2 lige , otóz grali w 2 lige nawet 3 sezony
A mówisz o naszej Concordi ? bo jeśli tak to chyba Ci się pomyliło z nasza Piotrcovia bo ona grała w II lidze :)

Concordia nie ma stadionu dostosowanego do II ligi i nawet jeśli by się do niej dostała to nie została by dopuszczona do rozgrywek.

kukiz87 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 22 Lipiec 2007, 07:50   

Owszem Piotrcovia grała w najblizszych nam latach a concordia grała w 2 lidze spory czas temu , wtedy nie było takiej komercji jak jest teraz jesli chodziło o wymóg stadionów, wpisz sobie w google tabela 2 ligi wszechczasów a i zobaczysz nasza concordie ze grała 3 sezony

Pozdro

Michał 

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 26 Lipiec 2007, 21:22   

dobra sory ale ja tego nie znalazłem, byc może zbyt krótko szukałem także jeśli możesz podeślij mi link do tego , możesz spokojnie dac go w tym temacie ;)

kukiz87 

Otrzymał 3 piw(a)
Wysłany: 27 Lipiec 2007, 17:35   

Prosze link

http://www.hetman.zamosc.pl/tab-wszechczasow.htm

concordia na miejscu 108 Piotrcovia 139

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu