Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Linki Linki  Reklama Zareklamuj Nas  Radio Ławeczka - Piotrków Tryb. Radio 

Poprzedni temat :: Następny temat
Zobacz jak sie bawiliśmy
Autor Wiadomość
Michał 

Zaproszone osoby: 12
Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 10:42   Zobacz jak sie bawiliśmy

3 miliony widzów przed telewizorami i ponad 40 tysięcy na lotnisku obejrzało widowisko muzyczne Hity na czasie 2006. Jeden z sześciu organizowanych w Polsce koncertów odbył się w miniony weekend w Piotrkowie Trybunalskim. Wystąpili m.in. Danzel, Groove Coverage, Kasia Wilk &Kto To, Patrycija i Grzegorz Markowski, Karmah i Karol.
Program poprowadzili znani prezenterzy Radia Eska - Paweł Pawelec i Marcin Bisiorek.
Hitom na czasie towarzyszyli spadochroniarze piotrkowskiej Strefy Zrzutu oraz paralotniarze z Polskiego Stowarzyszenia Paralotniowego. Pokazy skoków i lotów na paralotniach można było podziwiać przez cały weekend.
Koncert w Piotrkowie był poprzedzany jest szeroką kampanią reklamową miasta na antenie telewizji publicznej, radia, prasy i portali internetowych w tym właśnie Nasze Forum Piotrkowian www.forum.piotrkow.org :)

Waldemar Matusewicz Prezydent Miasta, Marcin Bisiorek i Mariusz Woźniczka RADIO ESKA

Marcin Pampuch Biuro Prasowe i Promocji Miasta i Gabriela Dworniak producent TVP

Danzel (ze swoim słynnym Pump it Up :D )

Danzel (a to już było "My arms keep missing you" ten kawałek rozbujał całą publike :D )

Patrycja Markowska ( w poprzednim tygodniu uplasowała się na miejscu 29 na naszej Liście Przebojów)

A tutaj już 2 Fotki z Soboty 15.07.2006

Kowalski (Ja się dobrze przyjżycie zobaczycie cała Rodzinke, bo jak by nie było cały zespół posiada to samo nazwisko :D )

Diabelska Spirala :D na której nie udało mi się przejechać, gdyż Ciut przy droga była i kogo nie chciałem wziąć to się bał :lol2:

Kolejne Dni Piotrkowa już za nami, czy należały do udanych któż to wie. Opinie na ten temat są podzielone. Gwiazdy zaproszone na Dni Piotrkowa i te które mogliśmy zobaczyć na Hitach są jak "Niebo i Noc". Ale Sobotnie koncerty znalazły swoich zwolenników. nie omieszkałem tam zajżec i posłuchać :) Mam nadzieję,że za Rok będzie jeszcze lepiej.

Wielkim wydarzeniem w Regionie miały być Hity na Czasie i jak sądzicie były ? :luka: Zespoły ktore mogliśmy obejżec a konkretnie to wysłuchac na hitach każdy z nich zaprezentował prawie, że muzyke z innej gałezi muzycznej :) Najbardziej bynajmniej ja byłem zaskoczony gdy na scenę wyszła a nie wyszedł Karol, gdyż byłem świecie przekonany,że będzie to polski wykonawca a tu pojawiła się smukła blondynka w białej spódniczce :)

Jedyny minus tej imprezy,że zbyt wcześnie się skończyła, ludzie zaczęli się dopiero rozkręcać tak na dobre a ze sceny usłyszelismy słowa pożegnania. No cóż miejmy nadzieję,że Hity zawitają do nas po raz kolejny. Zjechali się naprawde ludzie z całej poslski, między innymi z Poznania, Wrocławia, Gdańska, Słupska, Krakowa, Warszawy, Bełchatowa, Łodzi, Tomaszowa nawet spotkałe ludzi z Piły :)

Około środy postaram się zamieścić więcej zdjęc z "Hitów" abyście mogli powspominać hehe :)

A co Wy sądzicie o całym tym weekendzie :?: Napiszcie swoje opinie :)

Postaw piwo autorowi tego posta

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 13:19   

Witam :)

Ja niestety na Dniach Piotrkowa byłam tylko w niedzielę, a mianowicie właśnie na Hitach Na Czasie. Mimo, że mój humorek był nie taki jak zawsze to w sumie fajnie było, tylko za krótko.. cała impreza w sumie z 1,5 godziny może trwała :| myślałam, że będzie troszkę dłużej, a tu tak jak
Neo napisał/a:
ludzie zaczęli się dopiero rozkręcać tak na dobre a ze sceny usłyszelismy słowa pożegnania.

No ale chyba nie ma co za bardzo narzekać, bo w końcu spośród kilkudziesięciu dużych miast w Polsce wybrano nasz Piotrków i tu zorganizowano tą imprezę :) Czujmy się wyjątkowo :rotfl:
Hmm..co tam jeszcze :D Fotki fajne :D niespodziewałam się, że aż 40 tysięcy ludzi zjawi się na Hitach :) I mam nadzieję, że może za rok znów takowa impreza odbędzie się w naszym mieście :) Fajnie by było :P

Neo napisał/a:
Diabelska Spirala :D na której nie udało mi się przejechać, gdyż Ciut przy droga była i kogo nie chciałem wziąć to się bał :lol2:
Ja miałam ochotę na tym się przejechać, ale nie chciał nikt ze mną :( i miałam ochotę na skok na bunggie ale za drogo jak na taką wysokość :( może kiedyś..

Pozdrówki

Gosiaczek:P 

Wysłany: 17 Lipiec 2006, 13:25   

W sobote rowniez nie zawitalam na Dniach piotrkowa, ale za to w niedziele tak. Żaluje, ze nie było mnie tam wcześniej , na próbach bo zobaczyła bym na nich o wiele więcej niz na tym koncercie.. ale to inny temat :) Nie ma to jak wysocy panowie stojący tuz przed Tobą :) hie hie no ale wracająć do Hitów na Czasie.. to przygotowania do tej imprezy trwały o wiele dłużej, niż sama impreza :) ale to się wytnie :) Ogólnie było przyjemnie :)

iDQP 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 13:38   

Kilka minut zanim rozpoczeła się impreza w niedzielę (czyli kilka minut przed ósmą) rozbawiło mnie do rozpuku dwóch gości :D zamówili sobie gofry i suma sumarum nawet się nie oglądałem dalej na nich bo sądziłem, że je zamówili po to by je zjeść.
Po paru sekundach widzę jak jeden z nich rzuca gofrem centralnie w twarz drugiemu ; D
i potem kontra, do parteru i zaczęli się mazać goframi, całe twarze mieli w śmietanie heheh sikałem ze śmiechu i każdy kto przechodził obok nich zresztą też ; )

Co do jakości dźwięku na imprezie: było ok tylko czasami mnie wkurzał pojawiający się od czasu do czasu skok sopranu - aż mnie uszy od tego później bolały.
Co do oświetlenia: No niestety moim zdaniem nie za bardzo się sprawdziło bo było zbyt widno gdy impreza miała miejsce a z racji tego, że się tak szybko skończyła nie zdążyło się porządnie ściemnić i nici z dobrego efektu. A wiem, że oświetlenie było konkretne : )

Apropo muzyki... nie wypowiadam się :P
pOzdrawiam.

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 13:46   

Davoc Davinci napisał/a:
Kilka minut zanim rozpoczeła się impreza w niedzielę (czyli kilka minut przed ósmą) rozbawiło mnie do rozpuku dwóch gości :D zamówili sobie gofry i suma sumarum nawet się nie oglądałem dalej na nich bo sądziłem, że je zamówili po to by je zjeść.
Po paru sekundach widzę jak jeden z nich rzuca gofrem centralnie w twarz drugiemu ; D
i potem kontra, do parteru i zaczęli się mazać goframi, całe twarze mieli w śmietanie heheh sikałem ze śmiechu i każdy kto przechodził obok nich zresztą też ; )
:hahaha: no nie dziwię Ci się, że tam tak ostro zlewałeś :D też bym brechtała jak nie wiem co :hahaha: łeeee no ale szkoda gofrów, takie dobre i żeby nimi po twarzy rzucać :/ :( :D LOL :D
Cytat:
Co do jakości dźwięku na imprezie: było ok tylko czasami mnie wkurzał pojawiający się od czasu do czasu skok sopranu - aż mnie uszy od tego później bolały.
ja tam nie odróżniam sopranu od altu czy innych tam dźwięków :rotfl: dla mnie dźwiek był ok jak i całe nagłośnienie :)
Davoc Davinci napisał/a:
Co do oświetlenia: No niestety moim zdaniem nie za bardzo się sprawdziło bo było zbyt widno gdy impreza miała miejsce a z racji tego, że się tak szybko skończyła nie zdążyło się porządnie ściemnić i nici z dobrego efektu. A wiem, że oświetlenie było konkretne : )
no było konkretne i naprawdę superowe - w końcu nie piotrkowskie :D A co do tego, że zbytnio efektów tego oświetlenia nie dało się zauważyć dlatego, że było zbyt widno jak trwała impreza, to się zgadzam z Tobą w 100%. Jakby impreza się zaczeła chociażby o 21:00 to już całkiem inny klimat by był, a tak.. cóż :( ale i tak było fajnie :zab:

+Marlenka 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 14:24   

a ja byłam i w sobote i w niedziele :) fakt faktem że w sobote byłam niecałą godzine bo mi d.... zmarzła :lol2: ale nie było zbyt ciekawie :/ za to w niedziele i pogoda dopisała i wogóle :) tak samo jak moja Sis nie lubie jak ktoś śpiewa z playbacku :/ no ale cóż jak na każdym koncercie się zdarza :/ ogólnie było fajnie czasem coś widziałam a czasem nie no bo duuuzi ludzie stali przede mną :D ale najlepszy był powrót do domu :hahaha: nie ma to jak okrężna droga :lol2: buziaki dla tych co byli ze mną :kiss:

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 21:07   

Marlenka napisał/a:
bo mi d.... zmarzła :lol2:
upa :lol2: (żeby nie było, że bluzgamy itp)
Marlenka napisał/a:
tak samo jak moja Sis nie lubie jak ktoś śpiewa z playbacku :/ no ale cóż jak na każdym koncercie się zdarza :/
nio.. jedynie chyba Markowscy i Ascetoholix (czy jak to tam się pisze) śpiewali w 100% live :)
Marlenka napisał/a:
czasem coś widziałam a czasem nie no bo duuuzi ludzie stali przede mną :D
to tak jak ja :rotfl: same czubki głów widziałam przeważnie, ale co tam :lol2: najważniejsze, że coś się słyszało :D
Marlenka napisał/a:
najlepszy był powrót do domu :hahaha: nie ma to jak okrężna droga :lol2:
taaa... aż mnie nogi nie chciały już nieść, dobrze, że w tych krzakach sobie odpoczęłyśmy :D i nie tylko to tam robiłyśmy :wstyd:
Marlenka napisał/a:
buziaki dla tych co byli ze mną :kiss:
ano :kiss:

Michał 

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 21:49   

Nie wiem skąd otrzymaliście takie informacje,że to były występy z playbecku :| Mogę Was zapewnić na 100 %, że wszystko sżło na żywo :)

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 21:50   

Neo napisał/a:
Nie wiem skąd otrzymaliście takie informacje,że to były występy z playbecku :| Mogę Was zapewnić na 100 %, że wszystko sżło na żywo :)
jakoś mi się nie chce wierzyć, bo było zbyt czysto i zbyt dokładnie jak na live :)

ar2rro77 

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 17 Lipiec 2006, 22:34   

To tam było 40 tyś ludzi?! Nieźle.
Mi się tych dwóch panów z Eski nie podobało, dowcip mieli jakiś taki mało śmieszny. Miałem wrażenie jakby to na siłę trochę prowadzili.
O muzyce się nie wypowiem, bo się o 20.00 stamtąd zmyłem ;)
Zresztą ja tych wykonawców, oprócz Markowskiego z Perfectu, nawet z nazwy nie kojarzę. I chyba nie byłem jeszcze na żadnym koncercie, na którym by ktoś z plejbeku śpiewał (a byłem na wielu).
Że też się chciało komuś ze Słupska czy Poznania tu przyjechać!
:lol2:

seban 

Wysłany: 17 Lipiec 2006, 22:58   

ar2rro77 napisał/a:
Mi się tych dwóch panów z Eski nie podobało, dowcip mieli jakiś taki mało śmieszny. Miałem wrażenie jakby to na siłę trochę prowadzil

napisze mocniej to co napisales delikatnie... denni byli do bolu ot co ;) a ten zielony "dresik" Danzela chyba jest niezniszczalny bo widywany jest w nim od lat :lol2:
a tak w ogole to chyba za ta impreza przemawia tylko to ze jest darmowa i ilosc ludzi (moje subiektywne odczucie) :kwasny:

** Dodano: Wto 18 Lip, 2006 **
Neo napisał/a:
Nie wiem skąd otrzymaliście takie informacje,że to były występy z playbecku Mogę Was zapewnić na 100 %, że wszystko sżło na żywo

no jak nie jak ja stalem blisko jak wystepowala jaks tam klientka z zagranicy i vocal sobie popyla a ona zapomniala usteczkami poruszac :lol2:

Michał 

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 18 Lipiec 2006, 00:16   

Paula napisał/a:
jakoś mi się nie chce wierzyć, bo było zbyt czysto i zbyt dokładnie jak na live

Taka różnica,że byli to nie nasi dźwiękowcy z Piotrkowa tylko z Warszawy z TVP 2 :)

seban napisał/a:
no jak nie jak ja stalem blisko jak wystepowala jaks tam klientka z zagranicy i vocal sobie popyla a ona zapomniala usteczkami poruszac

Widzisz taka różnica,że są wersje instrumentalne w których często są jakieś elemety vocalu moduolowane... I tak było zapewne w tmy przypadku. Ja jestem wyczulony na takie lelementy, na koncertach... I uważnie obserwowałem występujących artystów. to też wiem,że nie było żadnego oszustwa.

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 18 Lipiec 2006, 10:48   

ar2rro77 napisał/a:
Mi się tych dwóch panów z Eski nie podobało, dowcip mieli jakiś taki mało śmieszny. Miałem wrażenie jakby to na siłę trochę prowadzili.
nie no oni nawet fajni są, ale ten ich dowcip dla mnie był nudny, to fakt :/ :D
ar2rro77 napisał/a:
O muzyce się nie wypowiem, bo się o 20.00 stamtąd zmyłem ;)
a to dopiero się zaczynało :hahaha: no niezły jesteś :D
ar2rro77 napisał/a:
no nie :D i to zaledwie na godzinę koncertu :hahaha: wolałabym sobie w domu to obejrzeć :D
seban napisał/a:
no jak nie jak ja stalem blisko jak wystepowala jaks tam klientka z zagranicy i vocal sobie popyla a ona zapomniala usteczkami poruszac :lol2:
no widzę, że chociaż Ty jesteś takiego samego zdania jak ja :D no i moja SiS :D
Neo napisał/a:
Taka różnica,że byli to nie nasi dźwiękowcy z Piotrkowa tylko z Warszawy z TVP 2 :)
i tak mi się wierzyć nie chce, bo było zbyt idealnie, a nawet jeszcze lepiej.
A zresztą nie kłócmy się, wszystko było z playbacku, nawet Bisiorek i ten cały Pawalec też gadali z playbacku :lol2: i ta babka z nimi co była też, o! :lol2:

+Marlenka 

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 18 Lipiec 2006, 16:45   

Paula napisał/a:
upa :lol2: (żeby nie było, że bluzgamy itp)
nie napisałam dosłownie :)
Paula napisał/a:
taaa... aż mnie nogi nie chciały już nieść, dobrze, że w tych krzakach sobie odpoczęłyśmy :D i nie tylko to tam robiłyśmy :wstyd:
ciiiiiicho Sis musiałaś się wygadać :?: :lol2:
Neo napisał/a:
:| Mogę Was zapewnić na 100 %, że wszystko sżło na żywo :)
poważnie :?: nie powiedzialabym :/

Michał 

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 18 Lipiec 2006, 16:46   

ar2rro77 napisał/a:
Miałem wrażenie jakby to na siłę trochę prowadzili.

Tzn, bardziej mi się wydaje,że nie mieli żadnego pomysłu jak rozruszać towarzystwo.

ar2rro77 napisał/a:

Widzisz to funkcjonuje tak, jeśli się jest prawdziwym fanem jakiegoś zespołu czy teżzespołów, to jeździ się na każdy ich występ. Oczywiście jeśli kogoś na to stać. Wielu ludzi przyjechało sobie do tak poprostu bo lubią tego rodzaju imprezy masowe.

Paula napisał/a:
i tak mi się wierzyć nie chce, bo było zbyt idealnie, a nawet jeszcze lepiej.

Powiem tak prawdy nigdy się nie dowiemy :)

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 18 Lipiec 2006, 18:39   

Marlenka napisał/a:
ciiiiiicho Sis musiałaś się wygadać :?: :lol2:
ale i tak niektórzy to widzieli :wstyd: mam nadzieję, że ludzie w oknach nie wyglądali jak my......... :wstyd: wiesz co :lol2:
Neo napisał/a:
Powiem tak prawdy nigdy się nie dowiemy :)
a też i prawda :) bo jak dla mnie to było zbyt perfekt jak na live :) no ale cóż..prawdę znają tylko sami artyści :]

Morfi
[Usunięty]

Wysłany: 18 Lipiec 2006, 20:36   

hmm nie rozumiem co widzicie fajnego w tak komercyjnej, wixiarskiej, imprezie, którą były te całe hity na czasie. Sam line up odstrasza.....

Przyznaję się bez bicia. Nie byłem na tej imprezie, nie widziałem relacji w TV ponieważ tego typu impreza, mnie osobiście, kojarzy się z żenująco niskim poziomem muzycznym co potwierdziły denzele grów koweredże i inne wynalazki. NIC NOWEGO NIE ZOSTAłO POKAZANE. Publiczność, ta bardziej wymagająca, niczym nie została zadziwiona...

Dla mnie to nie było w ogóle wydarzenie muzyczne, a już tym bardziej tego koru, jak promuje to Stacja TVP2.

Dla mnie osobiście wydarzeniem roku był Event : Sound Empire. Esencja Trance, niesamowity set Armina, do tego niesamowicie energetyczne doznania, które dostarczył nam Dekay. To był z pewnością najlepszy event tego roku. Nie tam jakieś komercyjne kluchy.

Michał 

Otrzymał 18 piw(a)
Wysłany: 18 Lipiec 2006, 21:28   

Morfi napisał/a:
wixiarskiej

No poprostu przeszedłeś sam siebie człowieku. Miałem wstawić tylko fotki ale napiszę coś od siebie jeszcze. Masz pojęcie co to jest Wixa ? Bo jak widze nie masz kompletnego pojęcia, skoro dla ciebie takie zespoły jak Markowsk,a Kasia Wilk & Kto To, Groove Coverage a nie jakiś wynalazek jak ty napisałes "grów koweredże", Karmah, Ascetoholix, Karol czy też Danzel to zespoły wixiarske to poprostu śmiać mi się chce do rozpuku :hahaha:

Jak się nie znasz na muzyce to lepiej nie komentuj. A skoro chcesz sobie pogadac o wydarzeniach muzycznych to od tego jest dział muzyka.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Przygotowałem dla Was taka mini galeria, zdjęcia pomniejszyłm bo te które otrzymałem miały rodzielczości po 2500 piksela np. I aby je obejżec musieli byście odczekac dłuższa chwile aby wam się załadowały. Jeśli komuś któraś fotka bardzo się spodoba mogę wysłać meilem w nie skompresowanym formacie. :) miłego ogladania :)

Danzel

Karol

Patrycja Markowska i Grzegorz Markowski

Karmah

Groove Coverage

Kasia wilk & Kto To

Ascetoholix

Pozostałe :)

Królewna_Lufka 

Wysłany: 18 Lipiec 2006, 22:43   

a ja nie byłam na lotnisku w łikend :P
nie lubie tego typu imprez :]
ale zapewne dla kogoś kto je lubi to była to nie lada atrakcja :)

i tak w ogole jestem pełna podziwu, ze w Piotrkowie cos takiego zorganizowali ;)

Gosiaczek:P 

Wysłany: 18 Lipiec 2006, 22:54   

powiem, ze żaluje, ze nie było mnie na próbach :) podejrzewam , żę zobaczyłabym na nich o wiele więcej niz na samym koncercie ;)

Paula 

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 00:23   
<